2019.10.29
Actiu – amikor a munkába járás a jóllét szinonímája

A WELL tanúsítvány megszerzését támogató bútorokat gyártó Actiu megkapta a WELL Platina fokozatú tanúsítványát. A spanyolországi Castalla-ban található Actiu Technology Park, a világon az ötödik létesítmény, ami megszerezte a WELL V2 tanúsítványt, és a világ elsõ olyan ipari épülete, ami LEED és WELL Platinum minõsítéssel is rendelkezik.A vállalat megalapításától kezdve olyan irodabútorok tervezésére és gyártására törekszik, ami a környezet védelmét, az egészség megõrzését és a fenntarthatóságot tartja szem elõtt. A saját munkakörnyezetük kialakításában is ezt az elkötelezettséget tapasztalhatjuk. Az Actiu Technology Park 2008-ban épült az akkori legfejlettebb szabványok szerint, 2011-ben megkapták a LEED arany fokozatát, 2017-ben pedig a platina fokozatot, ami bizonyítja, hogy a központ kiemelkedõen megfelel a fenntartható építészet és az energiatakarékosság összes kritériumának.

A WELL tanúsítvány megszerzésével az Actiu még egy lépést tett a tökéletes munkakörnyezet megteremtése felé, a létesítményeiben dolgozók egészségére, jóllétére ható belsõ terek újragondolásával, átalakításával. Az Actiu védjegyévé vált Cool Working® szisztéma összhangban áll a megvalósult létesítmény filozófiájával, mely a világítás, a hõmérséklet, a levegõ minõsége, az egészséges ételek és ivóvíz elérhetõségén túl a munkavállalók hangulatának javítására is összpontosít. Számos módosítást hajtottak végre a WELL által meghatározott tényezõkkel összhangban.A munkahelyeket új, dinamikusabb bútorokkal fejlesztették, amelyek megkönnyítik a kommunikációt, az együttmûködést, emellett kényelmesebbek is. A lehetõség, hogy a dolgozók a nap folyamán igényeik szerint változtathatják a munkavégzés helyét és formáját, javítja állóképességüket, fizikai állapotukat és nagyobb szabadságot biztosít. Ez a filozófia áll az Actiu több terméke tervezésének a hátterében, ilyenek többek között a Talent, a Power vagy a Mobility asztalok.
 
A bútorozáson túl odafigyeltek a megfelelõ ivóvíz pontok kialakítására, az egészséges ételeket kínáló automaták bevezetésére, lépéseket tettek a munkahelyi sportolási lehetõségek megteremtésének érdekében, beépítettek a levegõ és a víz minõségét mérõ szenzorokat a WELL által meghatározott paraméterek alapján. A tágas, parkosított kert, a természetes fény, a megfelelõ mennyiségû zöld zóna és kollaborációs tér az ergonómiailag kialakított munkaterületekkel kombinálva segítik elõ a kényelmet, a hatékonyságot és a kommunikációt. A felmérésekbõl származó adatok azt támasztják alá, hogy a WELL által elõírt kritériumok alapján tervezett és kivitelezett létesítmény 20%-kal javítja az ott dolgozók egészségét, 86 %-kal a kreativitását és 30 %-kal a termelékenységet. Ezen túlmenõen ösztönzõleg hat a munkaerõ felvétel és megtartás szempontjából és növeli a munkavállalók lojalitását.

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/