2018.05.04
iSaloni 2018 - vásári körkép Milánóból - 1 rész.

A design európai fõvárosában, Milánóban, 57. alkalommal megrendezett iSaloni bútorvásáron idén 1841 kiállító mutatta be újdonságait az ide látogató több mint 400.000 érdeklõdõnek.

Egy napos villámlátogatásunk során örömmel láttuk, hogy a design bútoroknál a szürke és a barna ezer árnyalata mellett megjelentek a vidámabb, rozsdavörös, vörös, bordó, kék, sárga színek, kiemelve a fotelek, szófák gyönyörû formai megoldásait. A színtársítások is sokkal bátrabbak, megfelelõ árnyalattal és semlegesebb színek keverésével jól megfér egymás mellett piros, rózsaszín, bordó és narancssárga, vidámságot kölcsönözve a terekbe. A kiállításon hangsúlyos szerepet kapott a fa, és nemcsak az olyan klasszikus, míves gyártóknál, mint a Cecotti. A székek és asztalok fém lábai esetében is új színfoltot jelent a rose gold, rózsa arany, amely fõleg a bézs-barna kárpitokkal társítva kölcsönöz elegáns és különleges hatást. Az asztallapoknál a fa, a furnér és a compact, HPL lapok mellett egyre elterjedtebb a kerámia vagy a betonnal kevert kerámia, amely egyaránt használható kül- és beltéren.

A kiállításon a híres nagy gyártók grandiózus, exkluzív standjai és bútorai mellett jellemzõ volt az otthonosság és a melegség. Ez még a kültérre tervezett bútoroknál is elsõrendû szemponttá vált, a Vondom új modul szófa kollekciói speciális, innovatív anyaguknak köszönhetõen gyapjú vagy pamut hatást keltve kültéren is kiállják az idõ és idõjárás próbáját. Az elegáns és meleg hatás jegyében több kárpitos bútor kapott bársony burkolatot. Az asztaloknál is kiemelt szerepet kap a tartósság, sok helyen megjelentek a fa hatású fém lábak. Egyre elterjedtebbek a könnyen átrendezhetõ modul elemekbõl álló szófák, a több méretben készülõ asztalok – dohányzó, étkezõ és bármagasság –, és a székeknek és van étkezõ és bárszék változata is ugyanazon a családon belül.

Sitland

Sitland

A Sitland egyik újdonsága az L’O modul szófa, amelynek 5 különbözõ elemébõl végtelen hosszú és különbözõ alakzatú, akár kör alakú ülõbútor alkotható.
A Retro Lounge pihenõ fotelnek vintage feelinget kölcsönzött a gyártó. Klasszikus ülõbútor újraértelmezése modern megfogalmazásban.
A Use me görgõs vagy magasságállítható, lehajtható asztallapú kör alakú asztalkája új kivitelt kapott: megjelentek a nyír rétegelt lemez és a színes laminált asztallapok és a rózsa arany fém lábak.
A Joy puff élénk színeivel nevéhez hûen vidámságot kölcsönöz a terekbe, létezik fix, görgõs és hintázó változatban.

Andreu Word

Andreau World

A korábbi évekhez hasonlóan az Andreu World ismét igazi fából alkotta meg a standját, utalva termékeinek kézmûves hagyományaira. Az egyik új termékük a Patricia Urquiola által tervezett Nuez szék család fa forgó lábú tagja. A közületi és magán terekbe egyaránt alkalmas Dado modul szófát Alfredo Haberli tervezte, aki most elõször dolgozott együtt az Andreu Worlddel. Az Extra és Radial asztalok szintén fa lábú változatot is kaptak. Az asztallapoknál újdonság a bambusz márvány, amely egyedi és különleges hatást kölcsönöz a bútornak.

La Cividina

ISALONI 2018 - VÁSÁRI KÖRKÉP MILÁNÓBÓL

A La Cividina valódi új hullámot teremt a Waves névre hallgató ülõbútor együttessel. Az izgalmas formavilágú modulokból akár virág alakzat is létrehozható, az elemek pedig a négy sarkukba belül elhelyezett mágnesek segítségével maguktól összekapcsolódnak. Az egy szófából, pihenõszékbõl és két puffból álló kollekciót a francia designer, Constance Guisset tervezte. Az ülõbútorokat USB csatlakozóval ellátott alacsony asztalka is kiegészíti.
Az iSalonin domináló organikus formákat gazdagította a szappan alakú Soave kanapé és fotel, amelyek nem túl mélyek, így egyaránt alkalmasak otthoni és közületi használatra. Elmaradhatatlan kiegészítõjük a kis dohányzóasztal vagy írórátét. Tervezõjük a német Sebastian Herkner.

Kristalia

Kristalia

A Kristalia a Well Home jegyében rendezte be a standját, amely a minimalizmus „redukcionizmussá” átalakuló új áramlatának megfelelõen az egyszerûség és letisztultság mellett a funkcionalitást és az érzelmeket helyezi a középpontba. A kényelem jegyében a Kristalia elõször jelent meg kárpitos ülõbútor-családdal, a Tuilével, amelynek fotelbõl, két és három személyes kanapéból álló együttesét Patrick Norguet tervezte. A jó közérzet, a well-being megteremtése azonban nem áll meg a négy falnál, hanem megjelenik a kertben és a teraszokon is. A Tuile kollekció fém váza, poliuretán habja, valamint vízálló és UV sugaraknak is ellenálló kárpitja kültéri használatra is alkalmassá teszi. A Bironi puffból, pihenõszékbõl és napágyból álló, LucidiPevere tervezte együttese szintén a teraszok és kertek kedvelt bútora. Az eredetileg fröccsöntött mûanyagból kültérre készült Colander szék tavaly kiegészült fa ülõlapos és háttámlás változattal, most pedig szövet kárpitot is kapott a Kristalia védjegyének is tekinthetõ ülõbútor, amelynek lába változatlanul festett alumínium maradt. A Clairy intelligens légtisztító berendezésével bármely belsõ térben szabadon lélegezhetünk, mivel egy okostelefon app. segítségével folyamatosan ellenõrzi a levegõ minõségét és csökkenti a szennyezettségét.

Arper

Az Arper standja az „együttlétet és a kapcsolatokat” helyezte standján a fókuszba, amely magában foglalja az olasz gyártó által képviselt hat értéket: az egyensúlyt, az intuíciót, a családot, a színeket, a könnyedséget és a játékot.
A Kiik a váró és kollaborációs bútorok igen sokoldalú családja. Az egy- és többszemélyes, lerakóasztalkával kiegészíthetõ, háttámlával és anélkül is létezõ várópadok számtalan variációt alkothatnak a térben, attól függõen, hogy várakozásra, megbeszélésre, pihenésre vagy kollaborációra használjákaz Ichiro Iwaaski tervezte kollekciót. A Kiik kiegészíthetõ egy álló ás ülõ magasságú konzolasztallal is, amelyen kényelmesen elfér a notebook is. A Kiik élénk színeivel hívogató színfolt a váróterekben, irodaházok vagy intézmények halljaiban vagy többfunkciós irodai terekben.

Az Arper standon megjelenõ és megújult design bútorokat – Cross és Dizzie asztalok, Duna székek, Pix puffok és Arcos fotelek és kanapék – mintegy „zárójelként” öleli körbe Lievorre Altherr színes Paravan kollekciója. Az egyenes és íves elemekkel olyan akusztikus szigeteket hoznak létre a közösségi vagy nyitott irodai terekben, ahol zavartalanul lehet beszélgetni vagy egy koncentrációt igénylõ feladatban elmélyülni.

Caimi

Caimi

Mario Trimarchi a Botanica fát szimbolizáló alakjával a természetet varázsolja be az irodai terekbe. A Caimi Snowsound vonalát erõsítõ akusztikus fa alatt állva olyan érzés keletkezik bennünk, mintha a fa leveleinek árnyékában pihennénk, beszélgetnénk vagy dolgoznánk. Azonban a Botanica fém vázán függõ levelek hangelnyelõ szövettel vannak bevonva, és borítják be a falat vagy függnek a mennyezetrõl. A Snowsound Art kollekciója a híres olasz designer, Gio Ponti az 50-es években készített alkotásaival bõvült ki. A Snowsound kollekció pedig szintén Gio Ponti két ikonikus munkájával gazdagodott: az Obelisco 180 cm magas szabadon álló hangelnyelõ oszlopa levehetõ Snowsound fiber textillel van bevonva, a TL pedig mennyezetre erõsíthetõ hangelnyelõ elem, amelybe led világítás is építhetõ.


Hamarosan jövünk a beszámoló következõ részével!
 

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/