2018.03.29
Europa Design - motiváló munkahely - egy építész szemével

Az Europa Designt a hatékony és emberközpontú munkahelyi környezet megteremtéséért Europa legjobb üzleti vállalkozásai közé választotta az European Business Awards. Nemzeti Bajnok a Workplace and People Development kategóriában.

Hogyan járul hozzá az épített környezet a benne élõ és dolgozó emberek jó közérzetéhez, sikeres tevékenységéhez? Ennek kitûnõ példája az Europa Design új irodaháza és bemutatóterme, amely kapcsolatot teremt az emberek között, megszünteti a határt kint és bent, a természeti és az épített környezet között, közösségi térré alakítva nemcsak a belsõ, de a külsõ részeket is.

Az Europa Design méltón lett Nemzeti Bajnok az idén 11. alkalommal meghirdetett European Business Awardson belül a Workplace and People Development kategóriában


Az Europa Designt a hatékony és emberközpontú munkahelyi környezet megteremtéséért Europa legjobb üzleti vállalkozásai közé választotta az European Business Award. Nemzeti Bajnok a Workplace and People Development kategóriában.

Az EBA az egyik legtekintélyesebb vállalkozói díj, a világ legnagyobb, határokon és üzletágakon átívelõ üzleti megmérettetése. Széles körben elismerik, mint Európa legnagyobb és legjelentõsebb szektorok közötti üzleti versenyét, mûködését kulcsfontosságú vállalatvezetõk, akadémikusok, politikusok és a média támogatja. 

A verseny alapelvei az innováció, az etikus mûködés és a sikeresség. Legfontosabb célja, hogy támogassa az erõs és sikeres európai üzleti közösség fejlõdését

Az EBÁn 12 kategóriában indulhatnak a vállalatok, amelyek bizonyíthatóan megfeleltek a részvétel feltételeinek: a sikerességnek, az innovációnak, az etikus mûködésnek és a példamutató teljesítménynek. Ez alkalommal 34 európai országból 33 000 vállalat szállt versenybe az elismerésért. A Workplace and People Development kategóriában összesen 2210 magyar cég indult el és a legjobb 90-et jelentették meg a Ones to Watch listában. Közülük került ki magyar nemzeti gyõztesként az Europa Design, és képviseli Nemzeti Bajnokként Magyarországot a Lengyelországban, Varsóban megrendezésre kerülõ díjátadó gálán, 2018. május 22-én és 23-án. 
 A listába a legszigorúbb kritériumok alapján választották ki a legmagasabb színvonalon mûködõ cégeket. A többi kategóriában magyar nemzeti gyõztes lett a p2m Consulting, az EPAM Systems, a Grow Group Palanta KFt., a HM EI Zrt., a Julius-Globe Kft., a Könyvmolyképzõ Kiadó, a K&H Bank, a MAVIR ZRt., a Mozaik Education, a Skoopy, a VPE és a Well Done Kft.

Feuertag Ottó, az Europa Design alapító cégvezetõje elmondta, hogy már 24 éve tudatosan vesznek részt a magyar cégek irodai környezetének a fejlesztésében és ezáltal a munkahelyi kultúra színvonalának emelésében. A több mint két évtized alatt mintegy ezer referencia tesz tanúbizonyságot arról a tudatos munkáról, amit cégük az munkahelyi ergonómia, a hatékony, egészséges és komfortos munkakörnyezet kialakítása és elterjesztése érdekében végez. 

Az Europa Design saját bemutatótermének esetében az igazi kollaborációt segítõ inspiráló és produktív környezet kialakításához az építész tervezõnek, Mauricio Floresnek adott volt a 20. század elején épült, modern és Bauhaus stílusjegyek keveredésébõl álló lakóház. Az építészeti koncepció középpontjában egy olyan irodaház létrehozása volt, amely szoros kölcsönhatásban áll a természettel, és amely térkialakításával segíti a munkatársak hatékony együttmûködését. Az eredeti épület sem térszervezésében, sem mûszaki megoldásaiban nem felelt meg a mai kor elvárásinak, ráadásul egy õsbokros, áttekinthetetlenül bozótos kert közepén volt elrejtve. A cél egy átlátható tér létrehozása volt, amelyben szorosan kapcsolódik egymáshoz a földszinti bemutatóterem az emeleten elhelyezkedõ irodákkal. Az volt a cél, hogy egy nagy tér közepén, a kertbe illeszkedjen a ház, megszûnjön a határ a külsõ és belsõ környezet között, és a belsõ terekben érezhetõ legyen a természet jelenléte. Az Europa Design elõzõ irodájában cellás elrendezés volt, és kevés hely jutott a közösségépítésnek. Ezért az új épület emeleti részén úgy alakítottuk ki az irodákat, hogy azok a belsõ lépcsõház felé nyitottak és transzparensek legyenek. A különbözõ funkciót ellátó egységek, a tervezõk, a kereskedelem, a marketing egyközös térre nyílnak, egymással szoros kapcsolatban állnak. Az egyes szobákat elválasztó üvegfalak elhelyezése a tengelyekbõl és a tér nyújtásából adódott. Végeredményként pedig olyan közös téri áthatások jöttek létre, amely segíti a munkatársak közös munkáját és kommunikációját. Az egész irodaépület kialakításában elsõrendû cél volt a humanizmus érvényesítése, a tér által meghatározott eszközökkel a közösségépítés megteremtésének a lehetõsége, amely nélkül nem lehet sikeres és eredményes munkát végezni.

Feuertag Ottó kiemelte, hogy a többfunkciós térben a közületi design bútorok értékesítésén kívül a legújabb, kollaboráción alapuló, irodakultúrát terjesztõ oktatói, ismeretterjesztõ, közösségépítõi funkciókat is meg tudják oldani tréningek, elõadások, workshopok, játékos, akár hétvégi programok formájában.

„Olyan, a megszokottból kizökkentõ környezetet hoztunk létre, amely nagyon ritka a városban és fõleg az irodai és az üzleti körökben. Ezzel azt az üzenetet szeretnénk sugározni a felhasználóik felé, hogy nem szabad az irodai munkavégzést olyan szigorúan venni, komolyan gondolni, törõdnünk kell az életminõséggel, a társadalmi felelõsséggel, az egyre nyomasztóbb környezetvédelemi, fenntarthatósági kérdésekkel, a körforgásos gazdaság, a jótékonykodás, az egészségvédelem, a sport és a közösségépítés területeivel. 24 éve azon dolgozunk, hogy a munkahelyi ergonómia magas színvonalat képviseljen minden magyarországi munkahelyen. Ennek megfelelõen a saját irodaházukban munkatársaink a legmagasabb minõségi ergonómiai ülõbútorokon és motorosan állítható magasságú asztalok mellett dolgoznak. Emellett számtalan a közösségi életet inspiráló és támogató eszközt és berendezési tárgyat, helyiséget alakítottunk ki, ugyanakkor gondoskodtunk a privát szféra által igényelt pihenési és kommunikációs igényekrõl, csendszobák és elvonuló sarkok kiépítésével. Négy kültéri, részben fûtött terasz a dohányzás és a szabadtéri kollaboráció helyszíneként szolgál. A sportból érkezõ futó, kerékpározó munkatársakat tágas zuhany és zárt kerékpártároló várja magasnyomású mosóberendezéssel ellátva. Az irodai tér étkezõje multimédiás kiegészítõivel karaoke és egyedi zenelejátszási lehetõséggel az élmény dús kommunikáció, kollaboráció, kikapcsolódás és étkezés lehetõségeit teremti meg. A munkatársak jólétérõl a bérbeadó napi friss gyümölcskosártöltéssel, szûrt víz ellátással, illetve kétfajta kávé és teavételi lehetõséggel gondoskodik.A szabadon használható elvonuló helyiségek és csendszobák a nagyobb koncentrációt igénylõ szerzõdések megfogalmazásának, vagy az elmélyültebb kreatív gondolkodást kívánó tevékenységek helyszíneként szolgálnak. 

Meggyõzõdésünk, hogy az embereket középpontba helyezõ, ergonómiai és komfort fokozatukban kiemelkedõ bútorok segítik a hatékony, produktív munkavégzést. A kreatív közösségi és kollaborációs terek pedig hozzájárulnak az emberek közötti kapcsolatok kialakításához, együttmûködéséhez. Célunk, hogy minél több magyar munkahely legyen a 21. század emberközpontú, a változásokat gyorsan és rugalmasan követõ, a kollaborációt elõtérbe helyezõ normáinak megfelelõen kialakítva. Sok még a teendõnk, de piaci sikereink minket igazolnak. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy most az egyik legnagyobb európai díjjal is elismerték erõfeszítéseinket.”


Fotók: Bujnovszky Tamás 

KÖLTÖZIK VAGY BŐVŰL
A CÉGE?

Tapasztalja meg a legújabb trendeket bemutatótermünkben, díjmentes tanácsadással támogatjuk projektjét.

Érdekel

Ajánlatunk HR - PR szakembereknek

Milyen támogatásokat tudunk nyújtani a hatékony employer branding építésében?

Megnézem

Építészek, belsőépítészek, lakberendezőknek!

Továbbfejlesztett 3DS max és további CAD könyvtár elérése. VR megjelenítés házon belül. 200 márkát bemutató belsőépítészeti anyagkönyvtár.

Tervezői támogatás

Ingatlanfejlesztők és üzemeletetőknek

Segítünk új, vagy felújítandó épületük WELL minősítéshez szükséges támogatásában az irodai terek vonatkozásában saját tervezőjükkel együttműködve.

Partner program

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/