MÉD 2017 Europa Design Belsőépítészeti Különdíj, 2017.11 -

Europa Design
[ Europa Design_ Hírlevél, 2017. November]
Europa Design
Kedves [NEV]!

Már csak egyet kell aludni a MÉD díjkiosztó gáláig....

A Média Építészeti Díja az év legjelentősebb nyilvános építészeti eseménye, amely évről évre a kortárs magyar építészet legkiválóbb alkotásaira irányítja a figyelmet.

2017. november 18-án, szombaton este lesz az Építészfórum által alapított díj átadó ünnepsége az Európa Hajón. Ekkor adjuk át Belsőépítészeti Különdíjunkat, melynek győztesét öt fős szakmai zsűri választotta ki a 71 nevezett épület közül előre meghatározott szempontrendszer szerint.

A különdíj célja az építészeti és belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése. Figyelembe veszik többek között a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot és az ergonómiát.

Az Europa Design zsűritagok névsora:

1. Bachman Bálint DLA – dékán, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar
2. U. Nagy Gábor – intézetigazgató, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet, Belsőépítész Tanszék,
3. Kovács Zoltán DLA – Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas építész, belsőépítész-vezető tervező
4. Kovács Csaba – MOME Építészeti Intézet –intézetigazgató, egyetemi docens, Nartarchitects - alapító tulajdonos
5. Feuertag Ottó – Europa Design, alapító-tulajdonos

Vajon ki lesz az idei nyertes?

 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
Tovább az épületek megtekintésére >>Europa Design
[ Irodaházak Éjszakája V._ Telt házzal zárult]
Europa Design
Az idei Irodaházak Éjszakája 130 embernek nyújtott intellektuális szórakozást, kulináris örömöket, és a megismételhetetlen „itt és most élményét”. Azoknak, akik még soha sem vettek részt az éjszakai kalandtúrán: az Irodaházak Éjszakája során olyan épületeket látogathatunk meg exkluzív módon, mondhatni VIP kiszolgálással, amelyek mellett gyakran elmegyünk a városban anélkül, hogy tudnánk, mit is kell(ene) észrevennünk.

A korábbi évekhez hasonlóan most is játékokkal színesítettük az estét.
A nyeremény pedig egy 300 000 és egy 500 000 forint értékű VR tervezési kupon volt.

 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
További részletek >>Europa Design
[ Hogyan támogatja az Ön munkáját építészként_ a VR DESIGN?]
Europa Design
Hiszünk benne, hogy a magas design értékű terek berendezéséhez még a megvalósulásuk előtt érzékeltetni kell a végleges térélményt. Ezért a hagyományosnak mondható fotorealisztikus látványterveken túl cégünk a virtuális valóság megjelenítését is vállalja.

A virtuális valóság előnyei:

- Befektetői szinten már megvalósulás előtt eldönthető az ingatlan vagy egy bonyolultabb tárgy beruházási sikere.
- Az életnagyságú épület és tárgymodell valósághű megjelenítése, azelőtt hogy a tényleges kivitelezés-gyártás megkezdődne költséghatékony módon.
- Már a koncepció tervezéskor bejárható az ingatlan, így a további tervezést és az ügyfelek véleményezhetőségét is segíti.
- Ügyfeleink már a bejáráskor a saját magasságukból adódó szemszögből láthatják a tereket, érezhetőek a térbeli arányok, mélységek, méretek, így könnyedén észrevehetővé válnak az esetleges tervezési hibák, mint például a közlekedők elégtelensége, a függesztett lámpatestek zavaró, kitakaró hatása, a vizes helyiségek nehéz használata vagy a változó belmagasságból fakadó térérzet.
- A bejárás során ellenőrizhetjük virtuális kezeinkkel az adott tárgyak megfelelő pozícióját és méretét.
- A virtuális tér fénymérési technológiájának köszönhetően ellenőrizhetővé és módosíthatóvá válik a különféle helyiségeket érő természetes fénybesugárzás és a mesterséges fények aránya.
- Érvényesülnek a színes felületeken létrejövő reflexiók, ezáltal a végső színhatás is észlelhető testünk mozgásának hatására is.
- A virtuális tér valódi sétával járható be, így a távolságok is felmérhetőek.
- Lakberendezési fázisban a különféle bútorok, padló és falburkolatok, berendezési tárgyak és kiegészítők színvariációi könnyedén ellenőrizhetőek és akár szabadon változtathatóak egy kattintásra.

Még több információ és látványtervezési referencia:
http://spaceplan.hu/

 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
További részletek >>Europa Design
[ Életre kelt az_ ED DESIGN LAB]
Europa Design
Az ED DESIGN LAB kezdeményezésünk nem titkolt célja, hogy a workshopok és előadások alkalmával valódi, élő beszélgetések jöjjenek létre a szakma képviselői között. Lehetőség lesz egy-egy témában aktívan részt venni, esettanulmányok során bekapcsolódni vagy épp saját tapasztalatokat is megosztani.

Az ősz folyamán több eseményünk is volt. A ProInterier Kft. az Interface modulszőnyegek kizárólagos forgalmazójával közösen szervezett első DESIGN LAB workshop központi gondolata a biofília design volt és annak jótékony hatásai az irodai környezetre.

Egy másik eseményünk alkalmával beszámoltunk a Cersai Világvásár újdonságairól, és Franco Pozzobon az olasz Kristalia értékesítési igazgatója bemutatta a jelenlévőknek a Kristalia termékújdonságait.

Dán Design témában két workshopot is tartottunk. Az elsőn a Design Hét keretein belül először Mauricio Flores chilei származású építész-belsőépítész építészeti koncepcióját majd Weichinger Miklós belsőépítész: Elegancia és időtállóság - egy közjogi hivatásrend székháza dán bútorokkal címmel tartott előadását élvezhették a résztvevők.

A másik skandináv ihletettségű eseményünkön előadások keretében mutatkoznak be az olyan ikonikus márkák, mint az Engelbrechts, +HALLE vagy a Dencon.

További információk:
http://europadesign.hu/esemenyek/
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
További részletek >>Europa Design

Újdonságainkról, akcióinkról és az aktuális eseményekről folyamatosan beszámolunk webes felületeinken. Kövessen Minket!

Amennyiben nem járul hozzá, hogy a megadott e-mail címére, elérhetőségeire az Europa Design szakmai tájékoztató- és oktató anyagot küldhessen, kérjük ezt jelezze felénk az alábbi elérhetőségeink valamelyikén.

Szívélyes üdvözlettel,
Az Europa Design csapata  
 


TUDTA, HOGY REGISZTRÁCIÓ UTÁN TÖBB, MINT 500 TERMÉKÜNKHÖZ ÉRHETŐ EL INGYENESEN LETÖLTHETŐ CAD FILE?

LETÖLTHETŐ CAD FÁJLOK →

DESIGN HÍREK NAPONTA
Még több design hírt szeretne? Design rajongó?
Kövesse az Európa Design Instagram és Facebook oldalát!

Napi inspirációk az INSTAGRAM oldalunkon →
Facebook.com/EuropaDesign →

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK
_innovatív és modern irodabútor programok 5 év garanciától
_design közületi bútorok és kiegészítők
_ergonómiai, folyamatszervezési és iroda berendezési tanácsadás
_3D látványtervezés
 
Europa Design
Europa Design
1025 Budapest, Törökvész út 71-73.
T +36_1_200_9998
E europadesign@europadesign.hu
W www.europadesign.hu
 
Europa Design


Ha nem szeretne több hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.