Design Karácsony, MÉD 2016 és az Év Irodája ünnepi összefoglalónkban, 2016.12 -

Europa Design
[ Hírek_ Europa Design Belsőépítészeti Különdíj a MÉD gálán ]
Europa Design
Az Építészfórum 12 éve alapította a Média Építészeti Díját azzal a céllal, hogy áttörje a kommunikációs korlátot az építészet és a nagy nyilvánosság között. Az idei átadó gála december 11-én, immár hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében zajlott, ahol a legjobb épület és terv fődíján túl a közönségdíjak, valamint a különdíjak is átadásra kerültek.

Az Europa Design Belsőépítészeti Különdíj célja az építészeti és belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése. Zsűrijében a következő designer generáció tanárai, azaz szakmai egyetemek oktatói vesznek részt, akik mind a MÉD szellemiségét, mind a különdíj célját figyelembe vették a győztes kiválasztásakor.

A szakmai zsűri tagjai:
Bachmann Bálint - dékán, Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar
Juhász Ákos - MOME Építészeti tanszék, intézetigazgató, egyetemi docens
Kovács Zoltán - Budapesti Metropolitan Egyetem, egyetemi docens, szakvezető, Belsőépítész környezettervező művész szak; főiskolai docens
U. Nagy Gábor - intézetigazgató, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet, Belsőépítész Tanszék

A döntésben kiemelt szerepet játszott a meglévő épített környezet figyelembe vétele, a tervezési folyamat attitűdje, és az örökség fenntartható megóvásának kérdései adott válaszok. Ez alapján a Pesterzsébeti Hullám Csónakházak projekt alkotói, a Blokk Építész Stúdió nyerte el a Belsőépítészeti Különdíjat, és ezzel együtt egy Wilkhahn ON típusú, háromdimenziós szinkronmechanikával ellátott munkaszéket. A zsűri az épület kategóriában induló 91 pályázat közül választotta ki a győztest.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
Hullám Csónakház - tervező: BLOKK Építész Műhely - fotó: Danyi Balázs

A zsűri kiemelte, hogy a múlt század elején épült csónakház revitalizációjának fő érdeme a közösségépítő helyteremtés, amely a szentimentalizmust tudatosan elkerülve, korszerű műszaki megoldásokkal igazítja a mai igényekhez a régi-új épületet.

Gratulálunk a Blokk Építész Stúdió tagjainak a kítűnő munkához és sok sikert kívánunk a Hullám Csónakházak további fejlesztéseinek megvalósításához!
 
Tovább a zsűri részletes bírálatához >>

 
[ ED_Termékajánló_Abstracta_Casamania_Actiu_ Design Karácsony]
Europa Design
Gyártó: Abstracta
Termék: Airflake


Reméljük, idén végre fehér karácsonyunk lesz! Ha mégsem, az Airflake akusztikus térelválasztó jóvoltából az év minden szakában gyönyörködhetünk a hópelyhek ihlette kristályszerkezet geometrikus változatosságában. A hangfogó tulajdonsággal rendelkező, préselt nemezből készült modulok szabadon variálhatók, a kompozíció mennyezetre vagy akár falra függeszthető, és magazintartó elemmel is bővíthető.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
Tovább a termékre >>

 
Gyártó: Casamania
Termék: Legato


Karácsonykor özönlenek az ajándékok! Hová tegyük? A Casamania Legato szekrényrendszere stílusos tárolási lehetőséget biztosít. A zöld árnyalatokkal ráadásul 2017 Pantone színét, a Greenery-t is gyorsan otthonunk vagy irodánk részévé tehetjük.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
Tovább a termékre >>

 
Gyártó: Actiu
Termék: Badminton


Jutalmazzuk meg magunkat az egész évi kemény hajtásért egy kis nyugalommal! Bújjunk el egy időre a világ zaja elől a Badminton fotelben, hogy átgondolhassuk terveinket a 2017-es évre...
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
Tovább a termékre >>

 
[ Hírek_Az Év Irodája 2016 _ Europa Design - Elindult a közönségszavazás! ]
Europa Design
Nagy örömünkre szolgál, hogy idén négy olyan projektet neveztek Az Év Irodája 2016 versenyre, amelynek bútorozásában mi is részt vettünk. Mivel elindult a közönségszavazás, ezen a héten a Facebook oldalunkon mind a négy résztvevőt bemutatjuk. Melyik lesz az Év Irodája, Coworking Irodája vagy Új Ingatlanfejlesztése? Minden szavazat számít!
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!
 
Tovább a Facebook oldalunkra>>

Engedélyezze a képek megjelenítését!
 


DESIGN HÍREK NAPONTA
Még több design hírt szeretne? Design rajongó?
Kövesse az Európa Design Instagram és Facebook oldalát!

Napi inspirációk az INSTAGRAM oldalunkon →
Facebook.com/EuropaDesign →

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK
_díjmentes helyszíni felmérés
_innovatív és modern irodabútor programok 5 év garanciától
_ergonómiai, folyamatszervezési és iroda berendezési tanácsadás
_3D látványtervezés
 
Europa Design
Europa Design
1025 Budapest, Törökvész út 71-73.
T +36_1_200_9998
E europadesign@europadesign.hu
W www.europadesign.hu
Europa Design


Ha nem szeretne több hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.