Kültéri bútorszobrok Fabio Novembretől Salvador Daliig, 2015.7 -

Europa Design
[ ED Kert_Vondom_BD_Barcelona_ Különleges kültéri bútorok ]
Europa Design
Spanyolhon bútorkülönlegességeiből szeretnénk most felvillantani néhány gyöngyszemet. Mindenkinek ajánljuk, aki valami extrát szeretne a kertjébe a szokványos szék-asztal kombináció mellé – vagy helyett.

VONDOM: A designorientált gyártó

A kültéri bútorok gyártására specializálódott Vondom mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy termékei megjelenését egy kis extrémitás fűszerezze. Nem véletlen, hogy olyan, rendhagyó látásmóddal rendelkező alkotókat kérnek fel együttműködésre, mint Fabio Novembre, Ross Lovegrove vagy Eero Aarnio.

Fabio Novembre: AND

Az olasz design fenegyereke eredetileg 2002-ben tervezte az ikonikussá vált ülőbútort, tavaly pedig megalkotta a kültéri változatot, aminek további újdonsága az opcionálisan választható LED világítás. Az AND egy magasba törő, fluid spirál, melynek modul rendszere számtalan összeállítást tesz lehetővé. Lenyűgöző és provokatív. Mint Fabio Novembre.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Ross Lovegrove: Biophilia

A walesi futurista tervező az organikus design apostola. A Vondomnak tervezett kültéri ülőbútor finoman plasztikus oldalelemei leginkább angyalszárnyra emlékeztetnek. Nem véletlenül, hiszen a Biophilia kollekció megálmodásakor a designert a barcelonai Sagrada Familia templom transzcendens szépsége ihlette meg.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Teresa Sapey: Adan

Az Adan marcona arca barátságos lelket takar. Lehet szék, asztal, kaspó, világítótest, vagy egyszerűen csak szobor. Tervezője, Teresa Sapey olasz építész, igen sokrétű alkotó, aki sikeres ékszerkollekciójával a kortárs viseletkultúra területén is maradandót hozott létre.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Eero Arnio: Rosinante

Eero Aarnio a finn design legendás alakja, kreatív lendülete 50 év alatt mit sem vesztett erejéből. Az emblematikus Gömbfotel tervezője ezúttal a leghíresebb spanyol lónak, Don Quijote Rosinantéjának állít stílusos emléket. Gyermekek és gyermeki lelkesedésüket nem vesztett felnőttek számára alkotta meg a kültéri használatra is alkalmas hintalovat. Összcsaládi mókák kihagyhatatlan kelléke!
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!


Eero Anio: Peacock

Ha már a gegnél és az állatoknál tartunk, ne felejtkezzünk el a mester másik remekművéről sem! A Peacock inspirációs forrása a gyermekkori állatkerti látogatások csodált és rettegett pávája. Játékos és ikonikus alkotás, amely szoborként díszítheti kertünket.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!


BD Barcelona Design: Művészet – mindenekfelett!

Egy másik, szintén rendkívül innovatív spanyol gyártó néhány terméke is idekívánkozik. A Barcelona Design művészetrajongó alapítói Antoni Gaudi és Salvador Dali bútorba öntött víziói gyártásának szentelték életüket. Természetesen kortárs tervezők kitűnő munkái is megtalálhatók választékukban. Lássuk, melyik illik leginkább a kertünkbe!

Ross Lovegrove: BD LOVE

A már említett Ross Lovegrove által tervezett kültéri padon akár 10 fő is helyet foglalhat, így egycsapásra megoldhatjuk nagyobb létszámú vendégsereg leültetésének problémáját. A kerekded amőba egyébként rakásolható, és közösségi terekben is tökéletesen megállja a helyét.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Jaime Hayon: Monkey

A virtuóz spanyol designer, Jaime Hayon munkái sosem nélkülözik a humort. Monkey asztalával klisémentesen csempészhetünk trópusi hangulatot közép-európai kertünkbe.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Salvador Dali: DaliLips

Utolsóként pedig jöjjön egy vérbeli művész, Salvador Dali bútorkülönlegessége, a DaliLips kültéri szófa, amelyet a legendás Mae West örökké duzzogó, telt ajkai ihlettek. Dali olyannyira elragadónak találta a díva arcát, hogy 1935-ben megfestette, két évvel később pedig megalkotta a híressé vált kanapét. A műalkotássá nemesült bútordarabbal új átjárót nyitott a képzőművészet és a design között. Aki valami igazán extrémre vágyik, annak feltétlenül ezt ajánljuk!
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

A gyártók a fent bemutatott termékeket privát és közületi terek bútorozásához egyaránt javasolják; kültéri és természetesen beltéri használatra is alkalmasak. A Vondom bútorainak nagy része világítással is rendelhető.

Ha különleges kertet szeretne, szemezgessen a fenti bútorokból!
Rendelje meg most!

marketing@europadesign.hu

 
Tovább a Vondom oldalára >>   Tovább a Barcelona Design oldalára >>
Europa Design


DESIGN HÍREK NAPONTA
Még több design hírt szeretne? Design rajongó?
Kövesse az Europa Design Facebook oldalát!

Facebook.com/EuropaDesign →

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK
_díjmentes helyszíni felmérés
_innovatív és modern irodabútor programok 5 év garanciától
_ergonómiai, folyamatszervezési és iroda berendezési tanácsadás
_3D látványtervezés
 
Europa Design
Europa Design Hungary Zrt.
1022 Budapest, Bimbó út 37.
T +36_1_200_9998
E europadesign@europadesign.hu
W www.europadesign.hu
Europa Design


Ha nem szeretne több hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.