Envelope: a szék, amelynek sikere előre borítékolható, 2015.6 -

Design Office
HERMAN MILLER KÉPVISELET

 
ENVELOPE: A SZÉK, AMELYNEK SIKERE ELŐRE BORITÉKOLHATÓ
Europa Design
Egy 110 éve működő cég életében kiemelten fontos a kipróbált, időtálló klasszikusok által biztosított bázis és a jelen igényeire felelő, progresszív kínálat. Így kerül egymás mellé a Herman Miller választékában a futurista Yves Béhar Sayl munkaszéke és a 20. század nagy tervezőgenerációjához tartozó Ward Bennett Envelope széke.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

A filigrán ülőbútor eleganciája már megjelenésekor, 1966-ban elbűvölte a Herman Miller vásárlóit. Sikerét mutatja, hogy azóta folyamatosan gyártásban van. Mi a titka ennek a legendás, bár Európában kevésbé ismert tervezőnek? Mi teszi működőképessé 50 éve alkotott műveit? A választ Ward Bennett karrierjének korai szakaszában kell keresnünk.

1930-ban, 13 évesen kezdett dolgozni a new york-i divatiparban. Munkáira az Art Deco vonalvezetése és a revük glamúr világa egyaránt hatással volt, sőt, ő maga is tervezett kosztümöket a filmipar számára. Európában grafikát, szobrászatot és ékszerkészítést tanult, érdeklődése művészeti tanulmányai során fordult a bútortervezés és belsőépítészet felé.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Szofisztikált stílusa, az „érzéki minimalizmus” a finom részletkidolgozás és az ipari design speciálisan amerikai elegye. A felesleges sallangok lehántása, a bútor lényegének pontos és elegáns megfogalmazása teszi alkotásait klasszikussá. Az ipari formák és anyagok használatának kiterjesztésében vállalt úttörő szerepe, ami jóval megelőzte a high-tech térhódítását, egy olyan jövőbe látó művész képét festi elénk, aki megérdemli, hogy a legnagyobbak között tartsák számon.
 
Engedélyezze a képek megjelenítését!

Az Envelope tárgyaló-, vendég-, illetve étkezőszékként is megállja a helyét, egy közületi vagy privát térnek egyaránt ékessége lehet. A kecses vázszerkezet és a borítékszerűen ráhajló szövet- vagy bőrborítás esztétikája magas komfortérzettel társul. Széles felületválasztéka révén bármilyen enteriőrbe adaptálható.
 

Rendelje meg az Envelope széket 25% kedvezménnyel 2015. június 30-ig!
info@office.hu


 
Tovább a Envelope oldalára >>
Europa Design


TOVÁBBI HÍREK, FOTÓK, VIDEÓK A HERMAN MILLER VILAGÁBÓL

FacebookPinterestYou Tube

TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAINK
  • díjmentes helyszíni felmérés
  • innovatív és modern irodabútor programok 5 év garanciától
  • ergonómiai, folyamatszervezési és iroda berendezési tanácsadás
  • 3D látványtervezés
Europa Design
Europa Design Hungary Zrt.
1022 Budapest, Bimbó út 37.
T +36 1 200 9998
E info@office.hu
W www.designoffice.hu


Ha nem szeretne több hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.