Hasznos design olvasmányok az Ünnepekre , 2014.12 -

Europa Design Hungary Zrt.
1022 Budapest, Bimbó út 37. T +36_1_200_9998 E europadesign@europadesign.hu
www.europadesign.hu


2014_december
Kedves [NEV],

Érdekes design olvasmányokkal kívánok Békés Karácsonyi Ünnepet,
és Sikeres Új Évet a 20 éves Europa Design nevében!

Feuertag Ottó
Alapító

TARTALOM

Termékújdonság_Wilkhahn_ Stand-Up
Termékújdonság_Howe_ Arne Jacobsen_Mosquito
Hír_Az Év Irodája 2014_ Whitepages, Ustream, Prior Games, Laboratory Group Reklámügynökség
Hír_MÉD_ A Média Építészeti Díja 2014
Hír_ED20_ 20 éves az Europa Design
Új gyártónk_Barrisol_ Barrisol 3D
Akció_Kivételes lehetőségek_Az Év Irodája 2014 versenyen induló irodákba szállított bútoraink közül válogattunk
ED Green_Enea_ Lottus Wood


SZOLGÁLTATÁSAINK
_díjmentes helyszíni felmérés
_innovatív és modern irodabútor programok 5 év garanciától
_ergonómiai, folyamatszervezési és iroda berendezési tanácsadás
_3D látványtervezés

 
[ Termékújdonság_Wilkhahn_Stand-Up – stílusos, szórakoztató, átmozgató ]

A Thorsten Franck tervezte Stand-Up stílusos, szórakoztató és átmozgató ülő-álló hibridjei 2014 októberében, a kölni ORGATEC Modern Office & Object kiállításon kerültek bemutatásra.


Az átlagos, statikus irodai munkaállomások nem támogatják a rugalmas és gyors helyváltoztatást, az egészség megőrzéséhez szükséges mozgást. Az esettanulmányok azt mutatják, hogy a gyakori mozgás éberebbé, kommunikatívabbá és termelékenyebbé tesz minket.

A Stand-Up arra ösztönöz, hogy felejtsük el az ismerős pozíciókat, és játékosan aktiválja a hát izmait, a váll és a nyak, valamint a csípő, a térd és a boka ízületeit.
 
Tovább a termékre >>   Tovább a termékvideóra >>
[ Termékújdonság_Howe_ Arne Jacobsen_Mosquito - funkcionalitás és esztétikum]

Arne Jacobsen legendás Mosquito design széke – a HOWE által újragondolva – már kapható hazánkban. Szerezd be tőlünk az elsők között!
 


„A neves dán építész, Arne Jacobsen 1955-ben álmodta meg Mosquito székét, a Howe gyár pedig közel 60 év elteltével, 2014 októberében, az ORGATEC Modern Office & Object kiállítás egyik attrakciójaként mutatta be a mai kor csúcstechnológiáival újraálmodott, klasszikus darabot. A designikon ezzel „zöldebbé”, környezetkímélőbbé és tartósabbá vált anélkül, hogy a merész eredeti forma változott volna.”
 
Tovább a termékre >>   Tovább a cikkre >>
[ Ergonómia_Howe_ Steppie – úttörő ergonomikus találmány]


A dán Steppie úttörő ergonomikus találmány az irodai élet területén; segít megelőzni számos egészségügyi problémát, amelyek a mozgásszegény munkavégzés hatására alakulhatnak ki. A Steppie használatával szívesebben dolgozunk állva a szokásosnál hosszabb ideig, ennek eredményeként fizikailag aktívabbak vagyunk az irodában. A Steppie-vel való folyamatos mozgás szellemileg is frissen tart, egyúttal csökkenti az elhízás, a cukorbetegség, a szívproblémák, a magas vérnyomás, hátfájás, a váll- és nyakfájdalmak kockázatát.
 

A Steppie-vel való folyamatos mozgással elkerülhető a fáradtság és a lábdagadás is.
 
Tovább a termékvideóra >>
[ Hírek_Az Év Irodája 2014_ Europa Design – Szavazz a Whitepages-re!]


Az Év Irodája 2014 és Az Év Design Irodája 2014 kategóriában is szavazhattok a négy irodára, amelynek megalkotásában bútorainkkal részt vettünk: Whitepages Hungary, Ustream, Prior Games és Laboratory Group Reklámügynökség. Elindult a közönségszavazás, az Év Irodája verseny pályázóira már mind a nyolc kategóriában lehet szavazni a http://www.azevirodaja.hu oldalon. Szebbnél szebb irodák, épületek, projektek, profi cégek és szakemberek. Ismerjük meg őket! Az iroda.hu csoport immár hagyományos versenye idén is a hazai ingatlanpiac látványos seregszemléje, amely 2014 eredményeit mutatja be a nagyközönség számára.

A teljes cikket ide kattintva a realista.hu oldalán olvashatjátok.

Szavazz a Whitepages-re!
 


"Az iroda berendezése során az Europa Design bútorainak kínálatából is válogattak. A Whitepages Hungary Kft. összes alkalmazottja az Actiu Mobility elektromosan állítható magasságú asztalnál dolgozik. Minden asztalhoz egy-egy kárpitozott paraván került, ahol a keret színe megegyezik az asztallap fehér színével. Az Actiu spanyol gyártó legújabb hangelnyelő paravánja képes csökkenteni a környezeti zajt, véd a hangvisszaverődéstől és torzulásoktól, amelyek ronthatják a tér akusztikáját. Az asztal széléhez rögzíthető CBS Flo monitortartó karoknak köszönhetően több szabad hely marad a munkavégzéshez. Az open space irodában az amerikai Herman Miller Embody forgószékek garantálják az ülésergonómiát."

Ajánljuk figyelmetekbe az epiteszforum.hu interjúját, melyet a tervező Nikola Martinovic-csal készített Lányi András

 
Szavazni ide kattintva, majd jobb oldalon a TETSZIK gomb megnyomásával lehet! >>
[ Hírek_A Média Építészeti Díja 2014 - Europa Design Különdíjak ]

Tízedik alkalommal rendezte meg az epiteszforum.hu online napilap Magyarország legfontosabb nyilvános építészeti díjátadó show-ját. A Média Építészeti Díját idén Európa egyik legszebb mozijában, az Uránia Nemzeti Filmszínházban adták át. A gálaest folyamán a nemzetközi szakmai zsűri által előválogatott épületek és tervek közül kerültek ki a győztesek, melyeket a magyarországi vezető médiumok újságíróiból álló zsűri választott ki a szakma és a nagyközönség előtt.

A teljes cikket ide kattintva az epiteszforum.hu oldalán olvashatjátok.

Az Europa Design Különdíjak célja az építészeti és belsőépítészeti értékek közötti harmónia erősítése, különös tekintettel a közösségi épületekben folyó kommunikációt támogató belsőépítészeti, berendezési és más technológiai megoldások alkalmazására, vagy ezek továbbtervezési lehetőségeire.

Az Europa Design zsűritagok:
- Bachmann Bálint DLA – egyetemi tanár, Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar
- U. Nagy Gábor – intézetigazgató, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtud. és Művészeti Kar, Alkalmazott Művészeti Intézet, Belsőépítész Tanszék
- Kovács Zoltán DLA – Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, főiskolai docens, Ferenczy Noémi-díjas építész, belsőépítész-vezető tervező
- Juhász Ákos – MOME Építészeti tanszék, intézetigazgató, egyetemi docens
- Feuertag Ottó – Europa Design, tulajdonos

Díjazottjaink:
Trial edzőtelep a tarcali kőfejtőben, Máté Tamás, MOME – Építőművész, diplomamunka
Díjazása: 300 e Ft, és az Europa Design Különdíj

Az ember csak vendég - Borterasz és Venyige Spa Eger mellett, Gereben Péter – Marián Balázs páros és munkatársai, a Gereben Marián Építészek Kft.
Díjazása: 100 e Ft-os vásárlási utalvány, amelyet bármire felhasználhat, és az Europa Design különdíj

Nyerteseinkről és díjainkról ide kattintva az europadesign.hu oldalon olvashattok a leírás és cikkek fülek alatt.
 
Trial edzőtelep a tarcali kőfejtőben >>   Borterasz és Venyige Spa Eger mellett >>
[ Új gyártónk_Barrisol - Barrisol 3D ]

Az Europa Design Hungary büszkén mutatja be a Barrisol (FR) feszített fólia mennyezeti rendszereket, melyet a 2014-es évtől hivatalosan, kizárólagos joggal forgalmaz Magyarországon.

A Ross Lovegrove tervezte arany membrán kubus a Barrisol 3D technológia esszenciája.
A belga Kortjik Biennálén erről készült videó ide kattintva elérhető.
 
Termék és márkaoldal >>   További videók >>
[ Akció_Kivételes lehetőség! - 30% kedvezménnyel]

Szerezd be most 30%-os árelőnnyel a Wilkhahn–On, vagy a Herman Miller–Embody forgószéket, a Martex–Inattesa kanapét, és az Enea–Lottus Wood széket! Az Év Irodája 2014 versenyen induló irodáinkba szállított bútorainkat a verseny ideje alatt, 2015. január 20-ig vásárolhatod meg kedvezményesen. Ha bármelyik iroda nyer, amelynek megalkotásában bútorainkkal részt vettünk, további 10% kedvezményben részesülsz!
[ Herman Miller_ Embody – Whitepages – Az Év Irodája 2014]

Az Embody az első szék, mely testünket és szellemünket is támogatja, nem is akármilyen formában.  
 
Tovább a termékre >>   Tovább a termék videóra >>
[ Martex_ Inattesa – Ustream – Az Év Irodája 2014]

A MARTEX Inatessa szabadon álló, kárpitozott, moduláris rendszerű akusztikus szófa, mely egyszerre képes hangulatos, személyes teret létrehozni és kiszolgálni a csoportos munkavégzés igényeit, úgy hogy funkció mellett a vizualitás is kiemelkedő szerephez jut.  
 
Cikk az inout-home.hu oldalon >>   Termékoldal >>
[ Wilkhahn_ On – Prior Games – Az Év Irodája 2014]

A legfrissebb ergonómiai kutatások nyomán a német Wilkhahn cég vezette be a piacra az ON széket, amely az egyetlen, 3D-s szinkronmechanikára, azaz nem csak előre és hátra, hanem természetes oldalirányú mozgásra is képes irodaszék.  
 
Tovább a termékre >>   Tovább a termékvideóra >>
[ ED Green_ENEA_ Lottus Wood - Ustream – Az Év Irodája 2014]

Az Eredu cég részeként 1984-ben alapított Enea tevékenysége kizárólag dizájn bútorok előállítása és forgalmazása. Minden termékük innovatív, személyre szóló tervezésű, és rendkívül szigorú gyártási folyamat során készül a kiemelkedő minőséget követelő világpiac szolgálatában.

A spanyol Enea gyár Lottus Wood széke környezetbarát választás! A GECA (Goog Environmental Choice Australia), Green Design tanúsítvány büszke tulajdonosa.  
 
Tovább a termékre >>
[ 20 éves az Europa Design – 20 éves kisfilmünk előzetese]

Kedves Barátaink, kedves Partnereink, kedves Ismerőseink!

Hivatalosan december 1-én 20 éve került megalapításra az Europa Design. Köszönöm minden ügyfelünk, partnerünk és minden barátunk támogatását, bizalmát, kritikáját és áldozatos munkáját. Jövőre ennek az elmúlt 20 évnek igyekszünk emléket állítani!

Feuertag Ottó

A Média Építészeti Díj 2014 rendezvényen abban a megtisztelő helyzetben voltunk, hogy bemutathattuk 20 éves kisfilmünk 1 perces előzetesét.  
 
Europa Design 20 éves kisfilm - előzetes >>Ha nem szeretne több hírlevelet kapni, itt leiratkozhat.