Europa Design Hírlevél - Játszva nyert a PlayFull!, 2011.3 - Játszva nyert a PlayFull!


Europa Design - Corporate Interior Zrt. Kövessen bennünket a facebook-on
1022 Budapest, Bimbó út 37. T +36-1-274-0001, +36-1-200-9998 E europadesign@europadesign.hu
www.europadesign.hu

Tartalom
_Játszva nyert a PlayFull!

Amit ajánlani tudunk
_díjmentes helyszíni felmérés
_innovatív és modern irodabútor-programok 5 év garanciától
_ergonómiai, folyamatszervezési és irodaberendezési tanácsadás
_3d látványtervezés

[ Játszva nyert a PlayFull! ]

A 2010 őszén a defo, az Europa Design és Lánchíd 19 Design Hotel által közösen meghirdetett,  ON  koncepció pályázat győztese a PlayFull fantázianevű pályamű lett. Budai Tünde, Nagy Anna Danuta, Panyi Krisztina és Váczi Tünde szellemes terve a zsűri minden tagját lenyűgözte, és egyöntetű szavazással nyerte el az első díjat. A pályázók a  Wilkhahn ON  szék filozófiáját átértelmezve, a forradalmian új, 3 dimenziós megoldással oldalirányba is billenő forgószéket alkotóelemire bontották, és játékos, kreatív gondolkodással szabadon alkottak a részekből új egészeket. A különböző anyagú és formájú tárgyak életre keltek, görgőkből fejek, lábcsillagból karok és lábak, háttámlából testek születtek, így fordulhatott elő, hogy néhány mozdulattal az irodaszék helyén a hotel egy stilizált pincére jelent meg előttünk. Az ötlet azért is nagyszerű, mert az installációt a konferenciaterem falán bárki kipróbálhatja, és csak a képzeletünkön múlik, mivé alakítjuk át a  Wilkhahn  világszabadalmát.  

A nyertes pályaműről Rozsos Edit, a Lánchíd 19 Design Hotel tulajdonosa megjegyezte:
„Azért is tetszik a PlayFull pályázat, mert a hotelszobák játékos designjához ez az alkotás illeszkedik leginkább.”  

Dezső Renáta a defo képviseletében így értékelt:
„Az installációalkotás, mint projektfeladat feltételezi a team gondolkodást. A PlayFull pályázat prezentációja ki is hangsúlyozta a jókedvű csapatmunkát!”  

A második helyezett Hujber-Nagy Aletta és Zai Viktória Mágneses fal/tapéta/matrica terve lett, a páros az  ON  szék formáját használta motívumként. A dekoráció, amely a szék által nyújtott, tökéletesen szabad mozgást hivatott jelképezni, ebben az esetben is szabadon variálható. A pályázók egy innovatív megoldást alkalmaztak a projekt során, mely tökéletesen alkalmazkodik a terem funkcióihoz: az újdonságnak számító mágnesfal, illetve az erre felhelyezendő mágneses tapéták, matricák és 3D-s tárgyak által a konferenciaterem az eseménynek megfelelő faldekorral díszíthető, és a könnyű felhelyezésnek köszönhetően percek alatt új arculat kölcsönözhető a térnek. A mágnesfal sokoldalúságát mutatja, hogy akár flipchartként is használható.
A dekoráció minden esemény előtt egyedileg megtervezhető, akárhányszor leszedhető és újra felhelyezhető. Amennyiben pedig az esemény úgy kívánja, a tapéták, matricák, tárgyak eltüntetésével egy fehére festett, üres mágnesfal várja a terembe érkezőket, amely már semmiben nem különbözik a terem többi falától, így vetíteni is lehet rá.

A építész-enteriőrtervező páros írásai többek között a www.dekooder.hu életmód portálon olvashatóak, ahol nevükre kattintva saját design blogjaikra juthatunk.

Haberland-Isai Anita és Tar Ágnes rollONrail koncepciója a harmadik helyezést érte el. A pályamű alapja az  ON  szék görgős lábcsillagának lenyomata, a szék mozgása, és útvonalának leképezése azonban merészen elrugaszkodik a megszokottól. A vízszintes és függőleges tengelyt egyaránt használva, sőt a széket szinte a súlytalanság állapotának megfelelően forgatva jelenítették meg az  ON  szék által használt dimenziók közti átjárhatóságot. A terem oldalüvegén elhelyezett matrica a mennyezet közelében átalakul 3 dimenziós térinstallációba. A pályázók figyelembe vették a konferenciaterem funkcióit; a megoldás elgondolkodtat, de nem vonja el huzamosan a figyelmet, és meghagyja például a vetítés lehetőségét is.

A nyertes koncepciót a Lánchíd 19 Design Hotelben a későbbiekben meg is valósítják majd, alkotóit pedig szárnyashajó repíti el Bécsbe, ahol egy hétvégére egy design hotel vendégei lesznek. Nem csak ők örülhettek azonban jutalomnak, hiszen a díjkiosztó záróakkordjaként Feuertag Ottó cégvezető az Europa Design részéről egynapos, bécsi Wilkhahn koncepció-túrát ajánlott fel a döntőbe került 5 pályázó számára.

I. Helyezett: PlayFull pdf
Budai Tünde | Nagy Anna Danuta | Panyi Krisztina | Váczi Tünde

II. Helyezett: Mágneses fal/tapéta/matrica pdf
Hujber-Nagy Aletta | Zai Viktória

III. Helyezett: rollONrail pdf
Haberland-Isai Anita | Tar Ágnes

Gratulálunk minden résztvevőknek!

[ Társoldalaink ]

Mi is a spaceplan.hu és targyalok.hu-t választottuk!

Részletes információval várjuk honlapunkon: www.europadesign.hu
Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keressen minket, örömmel állunk rendelkezésére!
Észrevételeiket a marketing@europadesign.hu e-mail címre várjuk.

Az Ön e-mail címe nyilvános címjegyzékből, direkt megkeresésből adódóan (levél, fax, e-mail), illetve különböző médiumok adatbázisaiból került levelezési listánkba. Amennyiben nem kíván tőlünk a jövőben több tájékoztatót kapni, kérjük, kattintson a törlés a levelezési listából szövegrészre.