ED Olasz Design Nap

Nyereményjáték egy Caimi lámpáért!

Nyereményjáték egy Caimi lámpáért!

ED Olasz Design Nap

Március 2-án Italian Design Day lesz a híres milánói Triennálé múzeum kezdeményezésére, melynek keretében sok országban, köztük Budapesten is olasz designhoz kapcsolódó eseményeket szerveznek.

Budapesten fél napos program lesz, amelyre eljön Mr. Caimi is előadást tartani. Ennek alkalmából ED Olasz Design Nap Facebook kampányt szervezünk 03-02-áig, olasz referenciák és termékek bemutatásával, FB játék kíséretében, nyeremény egy Caimi lámpa.

Az olasz design bútorok rendszeres szereplői referenciáinknak, mint ez az ügyfélváró bútor, a Stones. A LaCividina Design termékét már többször volt szerencsénk "terepen" is kipróbálni. A szék fa vázára épített legkorszerűbb poliuretán memória hab egyedi, összetéveszthetetlen megjelenést biztosít a bútor számára. Ha bekukkantotok velünk az Exeltis Magyarország irodájába, láthatóvá válik a bútor képessége!

Olasz design referenciáink:

Exeltis Magyarország Ustream Avis GM

Franco Caimi az olasz designrólAz Olasz Design Napján Franco Caimi, a design nagykövete, a világ egyik vezető designbútor és -kiegészítő cégének, a Caiminek képviseletében az olasz design szerepéről beszélt. Az Olasz Design Napját a híres milánói Triennálé Múzeum kezdeményezésére az olasz Külügyminisztérium indította el a világ mintegy 100 országában, amelyhez Magyarországon csatlakozott a budapesti Olasz Nagykövetség, az Olasz Kultúrintézet és az Olasz Kereskedelmi Intézet is. Budapesten az eseményt MassimoRustico, Olaszország nagykövete nyitotta meg, és előadást tartott többek között Franco Caimi designer is, a design nagykövete, aki három testvérével vezeti és képviseli az 1949 óta családi kézben lévő Caimi céget. A Caimi cég 1949-es alapítása óta piacvezető a designbútorok és -kiegészítők piacán. A mintegy 3000 különböző tárgyból álló termékskálájuk a polcrendszerektől a székeken, asztalokon, elválasztó paneleken és lámpákon keresztül a kiegészítőkig az iroda-, közületi és lakásberendezés minden részét lefedi. A technikai innovációban gazdag tárgyak tervezésére a világ híres designereit kérik fel. A Caimi termékek Budapesten nemrégen elkészült modern bemutatótermünkben tekinthetők meg. Franco Caimiigen szerencsésnek tartja magát, hogy már gyermekkorában részese lehetett a design világának, hiszen a családi tulajdonban lévő cég már akkor neves nemzetközi designerekkel dolgozott együtt, akikkel ő rendszeresen találkozott, együtt focizott. Az elmúlt évtizedek alatt tervezett design klasszikusok közül sok termék még ma is a Caimiportólió része.

Az Olasz Design Napján tartott előadásában Franco Caimi kiemelte, hogy a történelmi és kulturális hagyományokban gazdag ország többször került külföldi megszállás alá, ami erős befolyást gyakorolt a művészetekre, az irodalomra, zenére, a designra. Az élet kulturálisan egyedi és sokszínű megközelítése is hozzájárul az olasz designban nagy szerepet játszó kreativitáshoz. Milánót, mint a divat és a design fővárosát, Biazzát mint a bútorgyártás bölcsőjét emelte ki, Toscana esetében a bőrfeldolgozást, Sassolánál a csempegyártást hangsúlyozta, beszélt az autóiparról, a nagy márkák, mint a Lamborghini, a Ducati, a Ferrari jelenlétéről.A design fontos részeként mutatta be példaként a sportszerek gyártását, illetve a food designt, amihez hozzátartozik minden az ételekhez kapcsolódó tárgy, enteriőr, felszereltség, ami formával ruházza fel az ételeket. 1954-ben alapították meg az első olasz design díjat, az Aranykörzőt, amely különböző kategóriában díjazta a legjobb design termékeket. A design fontos szerepe, hogy ne csak szép, hanem hasznos is legyen, hogy megoldást találjon az új igényekre, problémákra – hívta fel a figyelmet Franco Caimi. Ennek különös jelentősége van az irodai terekben, irodai designban, hiszen az új technológiák radikális változásokat eredményeztek a munka világában, a munkahelyi kultúrában, ami új berendezési tárgyak és új közösségi terek igényét teremti meg.

A hasznosság mellett érzelmeket is kell közvetítenie egy jó design terméknek, a design tárgyak olyan műalkotások, amelyeket iparilag állítanak elő. Nagyon sok külföldi designer dolgozik Olaszországban, egyfajta designlaboratóriumnak tekintik az országot. Természetesen az új anyagokat és új technológiákat kereső és kipróbáló termékfejlesztés, az innovatív gyártás nagyobb hibalehetőséget is hordoz magában, de a folyamatos kísérletezésnek köszönhető, hogy az olasz design mindig megelőzi a korát. A jó designtermék a technológia és a tervezés közötti jó kompromisszum eredménye, a technikai megoldások optimális formába öntése.

A design nemcsak a szemnek szól, hanem más érzékszerveinkre is hat, fontos a tapintás is, amikor megérintjük a különböző felületeket. Franco Caimi előadása zárásaként a következő Caimi tervezőkre és termékekre hívta fel a figyelmet. MicheleDe Lucchi2002-től dolgozik együtt a Caimivel, ő tervezte az emberi kezet imitáló Battista fogast és a Kaleidos széket. Az Alessandro és Francesco Mendini által tervezett Diesis hangelnyelő panel akár műalkotás is lehetne, de esztétikuma mellett praktikus is.

Alberto Meda Flap falra szerelhető vagy mennyezetre akasztható hangelnyelő paneljével 22 díjat nyertek el, köztük egymillió pályázó közül nyerte el a XXIV. Compasso d’Oro díjat és a világon elsőként a DesignEuropa díjat 2016 novemberében, amely a "Office of the European Union for Intellectual Property" (EUIPO) szervezésében jött létre. Marc Sadler a technológiát rejti el a tárgyakban, ez érvényesül a Big könyvespolc szilárd szerkezetében. A kis tárgyak tökéletességének kitűnő példája a Geko elválasztó elemcsalád, amelyet GiulioIachetti tervezett. A Caimi nagy hangsúlyt helyez az akusztikai megoldásokra, a Snowsound különböző vastagságú anyagokból készülő fali, mennyezetről belógó, álló és asztali akusztikai panelek igen változatos formákban és színekben léteznek.

Caimi lámpa

Forza Italia!

Március 2-án fantasztikus kedvezményekkel, játékkal, sorsolással jön az ED Olasz Design Napja! A következő közel két hétben 4 nyereményjátékban vehettek részt FB oldalunkon. Érdemes követni minket, mert a helyesen válaszolók között egy Caimi Mega Led lámpát sorsolunk ki!

Tudj meg többet a nyeremény lámpáról!

Caimi Mega Led lámpa termékoldala

Kapcsolat


Europa Design
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Elérhetőség
Email
marketing@europadesign.hu
Kövessen minket!