HU EN
BEMUTATÓTERMÜNK MINDEN HÉTKÖZNAP 09:00-17:00 KÖZÖTT NYITVA TART, ÉS SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET!
KÉZFERŐTLENÍTŐT ÉS MASZKOT BIZTOSÍTUNK, VALAMINT L ÉS M MÉRETŰ FEKETE KESZTYŰT IS ADUNK MINDEN BELÉPŐNEK!

Rendben, itthon dolgozom, na de milyen íróasztalt válasszak?

A megfelelő íróasztal kiválasztása nagyban függ attól, hogy hol helyezzük el a lakásban.
Egy külön bejáratú dolgozószobát kell berendezni, vagy egy dolgozósarkot alakítunk ki otthonunk egyik részében. Ráadásul nem mindegy a stílus, hogy a munkatérré alakított lakásrész ne törje meg a berendezés összhangját.


Dencon


Dencon


Herman Miller

Szerencsére a gyártók igen széles kínálatából lehet válogatni, a modern, letisztult, négy lábas, strapabíró, laminált felületű asztaloktól kezdve a klasszikusan elegáns fafurnér lapokkal ellátott megoldásokig. Az esztétikai megjelenés mellett fontos az asztal mérete is, ebben szintén elég széles a lehetőségek köre, a kényelmes munkavégzéshez azonban érdemes minimálisan egy 120 x 60 cm-es asztalt választani.


Herman Miller

Ha az asztal alá még szeretnénk egy irattároló kis konténert is elhelyezni, akkor az asztallap minimálisan 140 cm széles legyen. Az elegendő hely meghatározásánál érdemes figyelni az ergonómiai szempontokra is. A szem és a képernyő közötti távolságnak kb. 60 cm-nek kell lenni. Érdemes úgy beállítani az asztal magasságát – ez átlagban 70-74 cm -, hogy a monitor felső széle szemvonalban legyen, dőlésszöge pedig 10-15 fok legyen hátrafelé.


Actiu

A számítógépes munkavégzés közben a felkarunk legyen függőleges helyzetben, míg az alkar és a csukló kb. merőlegesen feküdjön az asztallapon, semmiképpen ne a szék karfáján pihentetve gépeljünk. Egyre több gyártó kínál motorosan állítható magasságú asztalokat, amelyek mellett egy gombnyomásra változtatható az ülő és álló testhelyzet. Ez azért is nagyon fontos, mert a hosszú ideig tartó, statikus ülésnél hamarabb elfáradunk, nem működik jól az emésztésünk és a vérkeringésünk. Az ergonómiai ajánlások szerint érdemes óránként legalább 10 percre testhelyzetet váltani.

A dán Dencon gyártó cég azt mondja, hogy egy év alatt, ha napi nyolc órás munkavégzésnél tíz percet állva dolgozunk, az annyi energiát fogyaszt el, mintha lefutnánk négyszer a bosztoni maratont. Szóval maradjunk fittek az otthoni munkavégzés közben is! Ha valaki mégsem szeretne motoros asztalba beruházni, akkor sokat segíthet egy magasságában és mélységében állítható monitorkar is, amelyre nemcsak a képernyőt, hanem a notebookot is el lehet helyezni. Annak érdekében, hogy a lógó kábelek ne csúfítsák el a lakást, gondolni kell a kábelek elvezetésére.

A gyártók többsége ehhez megfelelő kábelcsatornákat kínál. Ha valakinek pedig nagyon bizalmas munkája van, amibe nem tekinthetnek bele a családtagok, annak ajánljuk a True design műanyag monitorvédőjét.


True Design
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›


http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/ https://www.europadesign.hu/well-point/


Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat