HU EN
BEMUTATÓTERMÜNK MINDEN HÉTKÖZNAP 09:00-17:00 KÖZÖTT NYITVA TART, ÉS SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET!
KÉZFERŐTLENÍTŐT ÉS MASZKOT BIZTOSÍTUNK, VALAMINT L ÉS M MÉRETŰ FEKETE KESZTYŰT IS ADUNK MINDEN BELÉPŐNEK!

Irány a természet! - Salone del Mobile 2019 - beszámoló

Szemlátomást kitavaszodott az április 9 és 14. között megrendezett Salone del Mobile milánói bútorvásáron. Idén a standokat a sötétzöld és a meleg árnyalatok uralták a lazactól a terrakottáig. A bársony sok helyen jelen volt, a kültéri használatnál pedig megjelent a tikfa. A gyártók többsége bútorkollekcióival is a természetet célozta meg, a kültéri bútorok számtalan formája jelent meg, vagy újonnan fejlesztett termékként vagy meglévő termék outdoor változataként. A digitalizált korban USB csatlakozó nélkül már éppúgy nem lehet elképzelni egy bútort, mint ahogy láb nélkül sem lehet széket. 
 

Arper

Az olasz Arper 900 négyzetméteres standjának a kialakításakor digitalizált korunk folyton rohanó emberére gondolt, akinek szüksége van melegségre, lágyságra, biztonságra, térre, levegőre és puha tárgyakra. Ennek jegyében született meg a „Soft” koncepció, amelyet a MAIO kreatív csapat tervezett a híres designer Lievore Altherr művészeti vezetésével. „Együtt, lágyan” – ez jelenik meg a bútorokon is, amelyek puha, bársonyos szövetekből és transzparens felületekből készülnek, szabad utat engedve a napsugárnak, melegséggel és fénnyel megtöltve tereinket.
A Cila Go egy kis fotel, amelyben nemcsak ülni lehet, de tárolóként is használható, valamint egy kis forgatható írólappal is kiegészíthető. Összesen egy széknyi helyet foglal el, de egy teljes kis munkaállomás, amely könnyű, mobil, a közösségi és oktatóterek sokoldalú bútora. Tervező: Lievore Altherr.
A Kiik a találkozások szigete lobbikban, irodákban, iskolákban, váróterekben. A legkülönfélébb alakzatokban – háromszög, kör, négyzet, téglalap – elrendezhető váróbútor-család ülőfelületei, asztalai, puffjai, alacsony és magas konzolai újabb elemekkel bővültek ki: a jobb megtámasztást és a kényelmet szolgálja egy magasabb háttámlájú ülőke, a pad végére vagy két ülőke közé helyezhető kartámasz és egy elválasztó elem a háttámla nélküli padokhoz. Ezek mellett az összes elembe építhető USB csatlakozó, amely már nélkülözhetetlen része a váró- és közösségi tereknek. Tervező: Iwasaki Studio.
A Stacy konferenciaszék könnyed megjelenése könnyű súllyal is párosul: mindössze 5,5 kilogram. A krómozott és négy különböző színben porszórt szánkótalpas szék létezik műanyag és kárpitozott ülőlappal és háttámlával, sőt tűzálló változatban is. Tárolókocsin 40 darab rakásolható, ellátható írólappal, sorolható, számozható, egyszóval mindent tud, amit egy modern előadótermi és tárgyalószéknek tudni kell. Tervező: Lievore Altherr.Andreu Word

Az Andreu Word minden évben új történetet alkot meg Milánóban, amelyek közös vonása a fa,  termékeiknek fő alapanyaga. Idén egy „építész” házat hoztak létre fából, amely kerttel volt bevonva, kör alakú fa homlokzati elemekkel határolva. Itt mutatkoztak be új és megújult bútoraiknak beltéri és kültéri változatai.
A Nuez család új tagokkal bővült. Az első beltéri változatot úgy tervezte meg Patricia Urquiola, hogy az egy összehajtott papírlapra emlékeztessen, de formája közel álljon egy székhez. Most elkészült a kültéri Nuez szék, amelynek lába tikfából, illetve a szánkótalpas változatnál az időjárásnak ellenálló fémből készül. Természetesen a kárpit is cserélhető, kültéri használatra alkalmas. A kollekció bárszékkel is gyarapodott, amelynek lehet fém vagy fa központi láb, vagy szánkótalpa. A Nuez asztal formavilága illeszkedik a székhez: három vagy négy tagú központi piramis lábon áll, magassága 45 cm-től egészen álló magasságig, 110 cm-ig terjed és kör alakú asztallapjának átmérője sokféle lehet egészen 150 cm-ig.
A Ronda szék szintén megjelent kültéri kivitelben: a négy láb vagy szánkótalp fém anyaga speciális kezelést kapott, a cserélhető technológiai szövet pedig ellenáll a víznek és a napfénynek.
Benjamin Hubert Hula bárszéke nemcsak vizuális élményt nyújt az ülőke és a váz szimmetrikus elrendezése és harmonikus megjelenése miatt, de az ülőlap kényelme is kiemelkedő, hiszen lekerekített formája nem nyomja a lábat. Az öntött alumínium váz 10 féle színben létezik, az ülőlap kárpitozott. A Hula egyik változata magasságállítható, de a fix típusok is különböző magasságúak lehetnek.
A Dado modul szófájából szinte bármilyen alakzat felépíthető a térben. A különböző szélességű egyenes elemek most kibővültek a 45 fokban hajlított modulokkal és puffokkal is. Igény szerint görgőkkel is helyettesíthetők a fix lábak, így könnyen mozgathatók a térben. Tervező: Alfredo Haberli
A Wind kültéri asztal szintén létezik tikfa asztalfelülettel. Tervező: Lievore Altherr Molina
A Status tárgyalóasztal különlegessége a szoborszerű váz, amely polietilénből készül és öt színben elérhető. A téglalap és hajó alakú asztallap sokféle kivitelben létezik. Tervező: Estudio Andreu
Piergiorgio Cazzaniga Reverse dohányzóasztala szintén elérhető fa vázzal és asztallappal. A kőris asztallapba márvány berakás is kerül, amely még elegánsabbá teszi az anyagában és formájában is organikus asztalt.
Az Air kültéri szék és pihenőágy könnyű szerkezete öntött és extrudált alumíniumból készül, az ülő- és háttámlát pedig egy önmagát megtartó, kényelmes, könnyen takarítható és az időjárásnak ellenálló speciális anyag, a Btyline R alkotja. Tervező: Piergiorgio Cazzaniga.CaimiAz akusztikai innovációkban élenjáró Caimi idén is elnyerte a vásár Akusztikus nagydíját. Ez nem is meglepő, látva új hangelnyelő paneljeinek különleges formavilágát, amelyek megtervezésére a világ vezető designereit kérték fel. Shape the sound, azaz egy cég, amely formába foglalja a hangot.  A panelek alapanyaga a 100 százalékban újrahasznosított poliészterből készült SnowsoundFiber akusztikus szövet, amely kiváló hangelnyelő tulajdonsága mellett tűzálló is. Alberto és Francesco Meda tervei alapján született meg a minimalista, letisztult formavilágú Flat panel, amelynek két különböző alakzatú eleméből a legváltozatosabb kompozíciókat lehet létrehozni a térben. A Caimi másik újdonsága, a Klitter dánul dűnét jelent. Tervezője a dán Felicia Arvid, akivel a tavalyi vásáron ismerkedett meg a cég, és idén már be is mutatkozott közös termékük, amelynek alakja a homokdűnék mozgását idézi. Több panel egymás mellé helyezésével hullámos, háromdimenziós felületek jönnek létre a falakon. Annalisa Dominoni és Benedetto Quaquaro öntötte formába a Pinna akusztikus panelt, amelynek háromdimenziós formáját még jobban kiemeli a kissé gyűrött felület.Kristalia

Az olasz Kristalia a közületi, kültéri és a lakossági bútorok területén mutatta be két új és kilenc megújult bútorát.
A PTB, azaz Push The Button neve magáért beszél: az asztallap közepén található gomb megnyomásával állítható az asztal magassága. A kerek asztallap és váz rejti magában a gázrugót. A PTB ideális szófák mellé otthoni és közületi használatban egyaránt. Tervező: LucidiPevere
A Coulis kisasztalát a Tuile modul szófarendszeréhez tervezte Patrick Norguet, de természetesen más ülőbútorok mellett is megállja a helyét. Az asztal lába fából készül, de bevonható a szófához vagy fotelhez illeszkedő szövettel is. A fa vagy laminált asztallapba beépíthető elektromos, illetve USB csatlakozó. 
A Tuile fotelek és szófák új vég- és középső elemeivel szabadon alakítható moduláris rendszerek hozhatók létre. A Coulis kisasztal elhelyezhető a Tuile elemei közé is. Tervező: Patrick Norguet
Az eredetileg kültéri használatra tervezett Brioni puff, pihenőszék és napágy kollekcióját most továbbfejlesztették a Brioni-Up magas háttámlás fotellel és szófával, amely ideális ülőbútora a lobbiknak és egyéb beltéri közületi tereknek. Tervező:
LucidiPevere
A Mustache szintén outdoor szőnyege most szintén elérhető beltéri használatra alkalmas változatban is. Tervező: Paolo Zani
A Dua szék új háttámlát kapott, a Holo asztal, melyet az ovális lyukat formázó vázról neveztek el, már ovális asztallappal is elérhető.Sitland-Jesse

A MIG csoport tagjaiként a Sitland-Jesse közös standja egyesítette a Sitland közösségi és irodai berendezését és a Jesse lakossági bútorait. Ahogyan a felkelő nap sugarai bevilágítják a horizontot és elűzik a sötétséget, ennek a két ellentétpárnak a határát jelenítette meg a két cég közös megjelenése a bútorvásáron, megszüntetve a határt az otthoni és a közösségi terek között.
A Sitland egyik újdonsága, az On szék létezik 51 cm magas, 4 lábas forgó és 55-75 cm között magasságállítható, központi oszloplábas változatban. Ezen kívül a kör alakú, lekerekített szélű ülőlapok ráhelyezhetők egy vázra, és az így létrejött padok elláthatók háttámlával is, vagy körbevehetők akusztikus panelekkel, relaxációs vagy beszélgetős szigeteket képezve a terekben. A gyors megbeszélésekhez elegendőek az On székekből kialakított szigetek, ahol a székek és asztalok egy közös alapon állnak.
A Why Not egy technikai szék, amelynek a háttámláját három pozícióban állítható mechanika az ülőlapban helyezkedik el. A szék letisztult formavilága a Sitland magas kényelmi kategóriájú kárpitjaival találkozik. Tervező: Dorigo design
 La Cividina

A La Cividina Suiseki modul szófája kitűnő példája az olasz gyártó által képviselt kifinomult design és a kézművesség találkozásának. A szinte szoborszerű bútor meghatározó eleme a háttámla, a természet formálta köveket idéző elemek szabadon variálhatók.
A pihenés igazi szigetét tervezte meg Andrea Steidl a Nap szófában, amelynek hívogatóan kényelmes párnás háttámláját még jobban kiemeli a designelemként is megjelenő varrás. A deréktámaszként is szolgáló párnák rejtett cipzárral csatlakoznak a háttámlához.
Antonino Sciortinót egy növény ihlette a Filinea szék megtervezésekor, pontosabban a euphorbia tirucalli fa, amely igen elterjedt a designer szülőhelyén Szicíliában. A szék meglehetősen futurisztikus megjelenést kapott a szerkezetét alkotó néhány milliméteres acélrudaknak köszönhetően. A mindössze 7 kg-os Filineában ülve olyan érzésünk van, mintha repülnénk.
A La Cividina két új asztalcsaláddal is megjelent, a Keisho fából és fémből készült asztalkáját eredetileg a Suiseki szófához tervezték, de bármely ülőbútor kiegészítője lehet. Az „U” asztalcsalád pedig formájáról kapta a nevét, az organikus formavilág különböző magasságban és szélességben létezik. Tervező: Lanzavecchia + Wai


 Emu

A kültéri bútorokat gyártó Emu több újdonsággal is megjelent Milánóban. Sebastian Herkner's kifinomult megjelenésű Carousel székében az aluminium váz három különböző anyaggal társul. Az egyik egy innovatív, több rétegből álló műanyag szövet, amelyet ergonómikus formába hajlítanak, a másik két fonott anyag pedig puha hatást kölcsönöz a széknek.
A Menghello Paolelli Associati által tervezett Re-Wood szék több anyagot ötvöz magában. A bambusz szálakból készült ülő és háttámla egy aluminium szerkezeten nyugszik, amelyet kárpitozott párnák tesznek kényelmessé.
Az eddig nyolc millió példányban gyártott ikonikus szék, a Rio idén ünnepeli 50. születésnapját. Ennek alkalmából az Emu egy új kiadással, a RioR50-el jelent meg, amelynek elemei, a székek,  a puffok és asztalok az eredeti széket tervező Emanuel Gargano and Anton Cristell munkáját idézik.Nomon

A Nomon új órákkal és két asztallal gazdagította a kínálatot. A Mesa Mixta kávézó- és a Vaivén kiegészítő asztalok elegáns megjelenését a nemes anyagok, a tömör diófa és a márvány használata adja. 


 
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›


http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/ https://www.europadesign.hu/well-point/


Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat