HU EN
BEMUTATÓTERMÜNK MINDEN HÉTKÖZNAP 09:00-17:00 KÖZÖTT NYITVA TART, ÉS SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET!
KÉZFERŐTLENÍTŐT ÉS MASZKOT BIZTOSÍTUNK, VALAMINT L ÉS M MÉRETŰ FEKETE KESZTYŰT IS ADUNK MINDEN BELÉPŐNEK!

100 éves a Bauhaus - Ybl Miklós születésnapja ezen a héten

DUPLA ÜNNEP A HÉTEN!

100 éves a Bauhaus és a héten ünnepeljük Ybl Miklós születésnapját is!

Újragondolt Bauhaus stílusjegyek az Europa Design székházánAz Europa Design saját bemutatótermének esetében az igazi kollaborációt segítő, inspiráló és produktív környezet kialakításához az építész tervező - Mauricio Floresnek adott volt a 20. század elején épült, modern és Bauhaus stílusjegyek keveredéséből álló lakóház.
 
Az építészeti koncepció középpontjában egy olyan irodaház létrehozása volt, amely szoros kölcsönhatásban áll a természettel, és amely térkialakításával segíti a munkatársak hatékony együttműködését.

Mauricio Flores, építész:

„A századelőn épült ház eredeti tömegét, a modern és Bauhaus stílusjegyek jellegzetességét igyekeztem megtartani, hangsúlyozni, hogy ez a régi mag, és elkülöníteni a 60-as, 70-es években rátapasztott építészeti toldalékoktól. Nem autentikus felújítás volt a cél, hanem úgy átalakítani az épületet, hogy egységes jelleget kapjon, kicsit leporolva, de tiszteletben tartva az eredeti kor építészeti gondolatát.

A Bauhaus stílusjegyekre utalnak az épület homlokzatán megjelenő vízszintes osztások, a sarokablakok, a nagy üvegfelületek. A tetőt le kellett cserélni, de az új tető kiülési arányai, a tető dőlésszöge, formavilága is a század eleji modern házak megoldásait idézi. A fekete-fehér homlokzat markáns színvilága az egyértelmű, markáns hatásokat kedvelő tervezői gondolkodásmódomat tükrözi. Emellett a fekete tető összefogja és kissé lenyomja a házat, lezárja az épület kubusát. A fehér színt a 20. század elején is gyakran használták, a fekete vízszintes csíkok pedig jobban kihozzák az arányokat, megnyújtják az épületet.

A korábban ráépített, most konyhává átalakított kétszintes rész függőlegesen szellős, átlátható megoldást kapott a nagy üvegfelületekkel. Az emeleti teraszokkal a belső tér összekapcsolódik a kerttel, így a munkatársak itt is élvezhetik a természet közelségét. Az emeleti bejárathoz vezető lépcső oldalán helyet kapott pergola acél kerete karakteres kontúrt rajzol ki, markánsan kijelöli a teret.” 

BAUHAUS:100, EUROPA DESIGN 25 + YBL MIKLÓS SZÜLETÉSNAP
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›


http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/ https://www.europadesign.hu/well-point/


Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat