HU EN

Atos iroda – a well-being jegyében

Az Atos SE (Societas Europaea), a digitális szolgáltatások vezető szereplője budapesti irodáját a cég egységes arculatának és a munkatársak igényeinek a figyelembevételével rendezte be az Europa Design bútoraival.

Az Atos SE (Societas Europaea) a digitális szolgáltatások vezető szereplője 13 milliárd euró éves árbevétellel és közel 120 000 alkalmazottal van jelen a világ 73 országában. Tanácsadási, rendszerintegrációs, felhő és menedzselt szolgáltatásokat, üzleti folyamat kiszervezést (BPO), Big Data és kiberbiztonsági megoldásokat, valamint a Worldline-on – Európa vezető fizetési és tranzakciós szolgáltatóján – keresztül tranzakciós szolgáltatásokat biztosít ügyfelei részére. Az Atos mély technológiai ismereteinek és iparág specifikus tapasztalatának köszönhetően a csoport ügyfélkörében szinte minden üzleti szektor jelen van: pénzügy, egészségügy, gyártás, média, közművek, közszféra, kiskereskedelem, távközlés, szállítás, és katonai/rendészeti megoldások.
A cégközpont, az Atos SE képviselői egészen a kezdeti lépésektől, az irodaház kiválasztásától részt vettek az új budapesti iroda kialakításában. A világ többi Atos leányvállalatához hasonlóan Budapesten is csak A kategóriás irodaház jöhetett számításba, központi elhelyezkedéssel. Az új építésű Váci Greens irodaház D épületébe, 1500 négyzetméteres területre az Atos két üzletága költözött át, a közbeszerzési eljárásokban részt vevő, megoldásokat szállító IT és a telefonközpontok fejlesztését végző UCC. „Azért választottuk új „otthonunknak” a Váci Greens „D” épületét, mert az ideálisan és maximális rugalmassággal kiszolgálja a rövid és hosszú távú bővülési igényeinket egyaránt” – fogalmaz Hernádi József, az ATOS Magyarország ügyvezetője. „Cégünk magas minőségű, hatékony és széles körű szolgáltatásokkal bíró irodaépületet keresett, amelyre a Váci Greens adott tökéletes megoldást” – nyilatkozta Hernádi József az új irodaház választásról.
(http://blog.iroda.hu/irodapiaci-blog/az-atos-is-a-vci-greens-d-be-kltzik/133974)

Atos iroda – a well-being jegyében

Az új irodatér megalkotása az Atos nemzetközi standardjait alapul véve de a budapesti iroda munkavállalóinak igényeihez igazítva a Colliers nemzetközi tanácsadó cég munkakörnyzet tanácsadói csapata és az Europa Design tervezőinek együttműködésével zajlott. Az Atos elsődleges arculati színei, a kék, a fehér jelzés értékűen megjelennek az iroda egészén, jelképezve a tisztaságot és átláthatóságot, amely a cégfilozófiát jellemzi, és amely tükröződik a letisztultan elegáns irodai megjelenésben. Ezzel is erősítve az ott dolgozók márka iránti elköteleződését és az új munkatársak integrációját.

Mivel a korábbi szervezeti struktúra nem támogatta az agilis fejlesztői tereket, az új iroda elrendezése sokkal nagyobb rugalmasságot enged meg, nagymértékben különbözik a korábbi kis csoportokat magukban foglaló zárt irodai egységektől. Annak érdekében, hogy az új nyitott környezetet minél könnyebben elfogadják a munkatársak, már a tervezési folyamatban bevonták őket a projektbe, felmérték az igényeiket, együtt határozták meg a tervezési alapelveket és folyamat során számos alkalommal együtt definiálták a szükséges változásokat. Mivel már a korábbi irodában is szoros kapcsolat alakult ki a dolgozók és az irodában található növények között, így ezek a költözés után is kiemelt helyet kaptak az iroda zöld sarkaiban. A természetközeliség és a zöld növények az Atos által képviselt környezettudatos filozófiába is illeszkedik.

Atos iroda – a well-being jegyében

Az Europa Designra, mint az irodai koncepció kialakításban belső építészeti tanácsadóként résztvevő és a berendezéseket szállító cégre a széles termékválaszték miatt esett a választás, hiszen teljes megoldással tudtak válaszolni az Atos igényeire az asztalrendszerektől a kiegészítőkön át az egyedi megoldásokig. Több olyan résszel egészült ki az open space irodatér, amely otthonos érzetet kelt és növeli a munkatársak jó közérzetét a munkahelyen. Ide tartozik az egyedi tervezésű recepciós pult kiegészítve egy bárszékekkel körbevett magas asztallal, amely mellett a vendégek is várakozhatnak, kávézhatnak, és a közvetlenül mellette elhelyezkedő várakozó résszel, ahol a True Design Arca fotelei kaptak helyet. A recepciós pult és a bárasztal íves formái harmonizálnak egymással, a színvilágban pedig megjelennek az arculat színek. Szintén a pihenés és a beszélgetések helyszíne a közlekedési útvonalon fotelekkel berendezett coworking tér. A telefonbeszélgetések lebonyolítására külön phone boxok lettek kialakítva, a megbeszélések zavartalanságáról pedig a másodlagos arculati színeket követő, szürke-lila és szürke-zöld tárgyalók gondoskodnak. Az open space egy L alakú térben lett kialakítva, amelynek alakja kissé megtöri a tér nagyságát. A spanyol Actiu Vital Plus 4 és 6 fős benchei között asztali panelek gondoskodnak a hangszigetelésről, de a cég további akusztikai, hangelnyelő elemek elhelyezését is tervezi. Azoknak a munkatársaknak, akiknek orvosilag igazolt egészségügyi problémáik vannak, a dán Dencon elektronikusan állítható magasságú asztalait szerezték be. A budapesti Atos iroda egészének kialakítását az emberközpontú berendezés jellemzi, hogy a munkatársak jó közérzetét segítsék a kialakított terek és bútorok. Az irodakoncepció és –berendezés kialakításában az Atos munkatársai örömmel vették az Europa Design szakértelmét és rugalmas hozzáállását a projekt egészének a lebonyolítása során.

Atos iroda – a well-being jegyében

Az Europa Design által szállított bútorok:

Actiu Vital Plus munkaasztalok
Dencon Delta elektronikusan állítható munkaasztalok és tárgyalóasztalok
Actiu Efit görgős tárgyalószék
Wilkhahn In görgős szék
Wilkhahn Occo tárgyalószék
Wilkhahn Metric tárgyalószék
Tru Design Arca fotelek
Andreu Word Dual asztal
 
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat