HU EN

Az Offecct új akusztikus panelje megérkezett: Soundwave Ennis

Az Ennis akusztikus panel Frank Lloyd Wright lenyűgöző betonblokkjait ábrázolja, amelyet 1920-as évek Los Angeles-i Ennis House építésében használtak.

Az Ennis minta már alkalmazásra került a Soundwave®-nál. Az Offecct védjegyű akusztikus panelek, amelyek újrahasznosítható poliészterből készülnek, gyönyörű geometriai mintázatuk mellett a környezeti zajhatások javítására is szolgálnak. 

Építészként Frank Lloyd Wright mindig arra törekedett, hogy a technológiával együtt javítsa a környezetet, ahol életvitel szerűen élünk, legyen az az irodai környezet, természetes fények beengedésével például a Larking épületben (1904), vagy a művészet megteremtése a látogatók számára, melyre példa a Solomon R. Guggenheim Múzeum (1959). A zajhatás vizsgálata kétségtelenül Wright munkájának egy külön aspektusa.

A zavaró és nemkívánatos hangok rossz hatással vannak szervezetünkre. Ez az oka annak, hogy az Offecct akusztikus paneleket állít elő, amelyek javítják a zaj káros hatásait munka- és magán környezetben. Amikor Frank Lloyd Wright egy négyzet alakú betonblokkok rendszerét használta a textilblokk házhoz (1923-24) Kaliforniában,építészeti alkotóelemét meglepő művészi minőséggel állította elő, ami szintén fontos cél, mikor az építészekkel közösen építenek akusztikus paneleket.


AZ OFFECT ÚJ AKUSZTIKUS PANELJE MEGÉRKEZETT: SOUNDWAVE ENNIS

Frank Lloyd Wright (bio)


Frank Lloyd Wright (1867-1959) széles körben elismert amerikai építész, az első amerikai építészeti stílus (Prairie) megteremtője. Wright úgy vélte, mindenkinek joga van gyönyörű környezetben élni a gazdasági vagy társadalmi státusztól függetlenül, munkájában a nyílt alaprajzot úttörőnek találta, új építési technikákat támogatott, és hagyományokat teremtett a természetes és a helyi anyagok használatára épülve. Wright úgy vélte, az épületek belsejének kialakítása ugyanolyan fontossággal bír, mint maga a külseje, a grafikai tervezéstől a bútortervezésig. Így kezdték el a multidiszciplináris építészettörténet tradícióját, amely ma általános gyakorlat. Az építészek generációi számára az épületei - mint például a Falling Water (1935) és a Solomon R. Guggenheim Museum (1956) – világszerte zarándoklat tárgyai, Wright-ot a huszadik század egyik legnagyobb építészévé emelte.

Az Offect 

A Offecct feltárja a fenntarthatóság határait: Offecct Lab és Andrea Ruggiero bemutatja a Soundsticks-t Milánóban.
Az Offecct és Ruggiero Andrea projektje A Soundsticks azt vizsgálja, milyen messzire mehetsz kreatív újításokkal az Offecct Lifecircle filozófiája után. A hangelnyelő paneleket a Offecct Lab-ban fejlesztették ki, és a cég termeléséből származó fennmaradt anyagokból készültek.

A Soundsticks mindazt képviseli, amire az Offecct Lifecircle filozófiája épül: a föld erőforrásainak lehető legkevesebb felhasználásával és a körkörös újrahasznosítással készült termékek gondozása.
- A designt és funkciót meg tudjuk tervezni, de az anyagot csak a természetből lehet kölcsönözni, ezért mindannyiunknak gondolnunk kell földünk fenntarthatóságára. A Soundsticks segítségével felderítjük a határokat az újrahasznosításhoz és a nulla hulladék fennmaradásához - mondja Anders Englund, az Offecct tervezője.
A Soundsticks az Offecct gyártásából származó fennmaradt textilmaradványok felhasználásával készült. Ez azt jelenti, hogy a színek összhangban vannak a tartomány többi részével, de azt is, hogy a Soundsticks színei véletlenszerűen változhatnak.
- Azt akarjuk vizsgálni, hogyan lehet a termelést a lehető leghatékonyabban fenntarthatóbbá tenni, és hogy a piac elfogadja-e a színeltérést, tudva, hogy a terméket a fenntarthatóság jegyében gyártják. Személy szerint azt gondolom, hogy az imperfekcióban erős vonzerő van, mondja Anders Englund.

Andrea Ruggiero (bio)


Ruggiero Andrea, ipari tervező. A terméktervezés mellett aktívan részt vesz a bútorok, a csomagolás és a környezet kialakításában és fejlesztésében. Multidiszciplináris gyakorlata az átfogó tervezési megoldások megvalósítására koncentrál. Munkáját számos díjjal jutalmazták: Belsőépítészeti Év legjobb díja, az IDEA díj, a D & AD díjat és számos Good Design díjat - köztük a Tempo-t, amelyet 2008-ban terveztek a Offecctnek.

 


Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat