HU EN

iSaloni 2018 - vásári körkép Milánóból - 1 rész.

A design európai fővárosában, Milánóban, 57. alkalommal megrendezett iSaloni bútorvásáron idén 1841 kiállító mutatta be újdonságait az ide látogató több mint 400.000 érdeklődőnek.

Egy napos villámlátogatásunk során örömmel láttuk, hogy a design bútoroknál a szürke és a barna ezer árnyalata mellett megjelentek a vidámabb, rozsdavörös, vörös, bordó, kék, sárga színek, kiemelve a fotelek, szófák gyönyörű formai megoldásait. A színtársítások is sokkal bátrabbak, megfelelő árnyalattal és semlegesebb színek keverésével jól megfér egymás mellett piros, rózsaszín, bordó és narancssárga, vidámságot kölcsönözve a terekbe. A kiállításon hangsúlyos szerepet kapott a fa, és nemcsak az olyan klasszikus, míves gyártóknál, mint a Cecotti. A székek és asztalok fém lábai esetében is új színfoltot jelent a rose gold, rózsa arany, amely főleg a bézs-barna kárpitokkal társítva kölcsönöz elegáns és különleges hatást. Az asztallapoknál a fa, a furnér és a compact, HPL lapok mellett egyre elterjedtebb a kerámia vagy a betonnal kevert kerámia, amely egyaránt használható kül- és beltéren.

A kiállításon a híres nagy gyártók grandiózus, exkluzív standjai és bútorai mellett jellemző volt az otthonosság és a melegség. Ez még a kültérre tervezett bútoroknál is elsőrendű szemponttá vált, a Vondom új modul szófa kollekciói speciális, innovatív anyaguknak köszönhetően gyapjú vagy pamut hatást keltve kültéren is kiállják az idő és időjárás próbáját. Az elegáns és meleg hatás jegyében több kárpitos bútor kapott bársony burkolatot. Az asztaloknál is kiemelt szerepet kap a tartósság, sok helyen megjelentek a fa hatású fém lábak. Egyre elterjedtebbek a könnyen átrendezhető modul elemekből álló szófák, a több méretben készülő asztalok – dohányzó, étkező és bármagasság –, és a székeknek és van étkező és bárszék változata is ugyanazon a családon belül.

Sitland

Sitland

A Sitland egyik újdonsága az L’O modul szófa, amelynek 5 különböző eleméből végtelen hosszú és különböző alakzatú, akár kör alakú ülőbútor alkotható.
A Retro Lounge pihenő fotelnek vintage feelinget kölcsönzött a gyártó. Klasszikus ülőbútor újraértelmezése modern megfogalmazásban.
A Use me görgős vagy magasságállítható, lehajtható asztallapú kör alakú asztalkája új kivitelt kapott: megjelentek a nyír rétegelt lemez és a színes laminált asztallapok és a rózsa arany fém lábak.
A Joy puff élénk színeivel nevéhez hűen vidámságot kölcsönöz a terekbe, létezik fix, görgős és hintázó változatban.

Andreu Word

Andreau World

A korábbi évekhez hasonlóan az Andreu World ismét igazi fából alkotta meg a standját, utalva termékeinek kézműves hagyományaira. Az egyik új termékük a Patricia Urquiola által tervezett Nuez szék család fa forgó lábú tagja. A közületi és magán terekbe egyaránt alkalmas Dado modul szófát Alfredo Haberli tervezte, aki most először dolgozott együtt az Andreu Worlddel. Az Extra és Radial asztalok szintén fa lábú változatot is kaptak. Az asztallapoknál újdonság a bambusz márvány, amely egyedi és különleges hatást kölcsönöz a bútornak.

La Cividina

ISALONI 2018 - VÁSÁRI KÖRKÉP MILÁNÓBÓL

A La Cividina valódi új hullámot teremt a Waves névre hallgató ülőbútor együttessel. Az izgalmas formavilágú modulokból akár virág alakzat is létrehozható, az elemek pedig a négy sarkukba belül elhelyezett mágnesek segítségével maguktól összekapcsolódnak. Az egy szófából, pihenőszékből és két puffból álló kollekciót a francia designer, Constance Guisset tervezte. Az ülőbútorokat USB csatlakozóval ellátott alacsony asztalka is kiegészíti.
Az iSalonin domináló organikus formákat gazdagította a szappan alakú Soave kanapé és fotel, amelyek nem túl mélyek, így egyaránt alkalmasak otthoni és közületi használatra. Elmaradhatatlan kiegészítőjük a kis dohányzóasztal vagy írórátét. Tervezőjük a német Sebastian Herkner.

Kristalia

Kristalia

A Kristalia a Well Home jegyében rendezte be a standját, amely a minimalizmus „redukcionizmussá” átalakuló új áramlatának megfelelően az egyszerűség és letisztultság mellett a funkcionalitást és az érzelmeket helyezi a középpontba. A kényelem jegyében a Kristalia először jelent meg kárpitos ülőbútor-családdal, a Tuilével, amelynek fotelből, két és három személyes kanapéból álló együttesét Patrick Norguet tervezte. A jó közérzet, a well-being megteremtése azonban nem áll meg a négy falnál, hanem megjelenik a kertben és a teraszokon is. A Tuile kollekció fém váza, poliuretán habja, valamint vízálló és UV sugaraknak is ellenálló kárpitja kültéri használatra is alkalmassá teszi. A Bironi puffból, pihenőszékből és napágyból álló, LucidiPevere tervezte együttese szintén a teraszok és kertek kedvelt bútora. Az eredetileg fröccsöntött műanyagból kültérre készült Colander szék tavaly kiegészült fa ülőlapos és háttámlás változattal, most pedig szövet kárpitot is kapott a Kristalia védjegyének is tekinthető ülőbútor, amelynek lába változatlanul festett alumínium maradt. A Clairy intelligens légtisztító berendezésével bármely belső térben szabadon lélegezhetünk, mivel egy okostelefon app. segítségével folyamatosan ellenőrzi a levegő minőségét és csökkenti a szennyezettségét.

Arper

Az Arper standja az „együttlétet és a kapcsolatokat” helyezte standján a fókuszba, amely magában foglalja az olasz gyártó által képviselt hat értéket: az egyensúlyt, az intuíciót, a családot, a színeket, a könnyedséget és a játékot.
A Kiik a váró és kollaborációs bútorok igen sokoldalú családja. Az egy- és többszemélyes, lerakóasztalkával kiegészíthető, háttámlával és anélkül is létező várópadok számtalan variációt alkothatnak a térben, attól függően, hogy várakozásra, megbeszélésre, pihenésre vagy kollaborációra használjákaz Ichiro Iwaaski tervezte kollekciót. A Kiik kiegészíthető egy álló ás ülő magasságú konzolasztallal is, amelyen kényelmesen elfér a notebook is. A Kiik élénk színeivel hívogató színfolt a váróterekben, irodaházok vagy intézmények halljaiban vagy többfunkciós irodai terekben.

Az Arper standon megjelenő és megújult design bútorokat – Cross és Dizzie asztalok, Duna székek, Pix puffok és Arcos fotelek és kanapék – mintegy „zárójelként” öleli körbe Lievorre Altherr színes Paravan kollekciója. Az egyenes és íves elemekkel olyan akusztikus szigeteket hoznak létre a közösségi vagy nyitott irodai terekben, ahol zavartalanul lehet beszélgetni vagy egy koncentrációt igénylő feladatban elmélyülni.

Caimi

Caimi

Mario Trimarchi a Botanica fát szimbolizáló alakjával a természetet varázsolja be az irodai terekbe. A Caimi Snowsound vonalát erősítő akusztikus fa alatt állva olyan érzés keletkezik bennünk, mintha a fa leveleinek árnyékában pihennénk, beszélgetnénk vagy dolgoznánk. Azonban a Botanica fém vázán függő levelek hangelnyelő szövettel vannak bevonva, és borítják be a falat vagy függnek a mennyezetről. A Snowsound Art kollekciója a híres olasz designer, Gio Ponti az 50-es években készített alkotásaival bővült ki. A Snowsound kollekció pedig szintén Gio Ponti két ikonikus munkájával gazdagodott: az Obelisco 180 cm magas szabadon álló hangelnyelő oszlopa levehető Snowsound fiber textillel van bevonva, a TL pedig mennyezetre erősíthető hangelnyelő elem, amelybe led világítás is építhető.


Hamarosan jövünk a beszámoló következő részével!
 
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat