HU EN

Otthon a természetben - kültéri bútorok 2018-as trendjei

A kültéri bútorok gyártóinak új kollekciói követik azt az új építészeti trendet, amely felértékeli a kertek és teraszok szerepét az otthonokban, de akár az irodákban is. Ennek megfelelően olyan bútorcsaládokkal jelennek meg, amelyek anyagválasztékukban egyaránt alkalmasak kültéri és beltéri használatra, nyáron megnövelve a lakások alapterületét és otthonosságot sugározva kültéren is.

Április közepén ott voltunk Miánóban az iSaloni nemzetközi vásáron, és csokorba szedtük a legfontosabb kültéri bútorgyártok újdonságait!

Oázis a teraszokon, a Vondom kültéri szófái

A kültéri bútorok vezető design bútorgyártója, a Vondom idén a stand látványos elemei, a vibráló színek mellett a világ két vezető designerének munkáival nyűgözte le a látogatókat.


Otthon a természetben
Vondom – Suave kollekció, tervező: Marcel Wanders

Marcel Wanders és Ramon Esteve Suave és Tablet szófa kollekcióinak közös jellemzője, hogy különleges anyaghasználatukkal a beltéri ülőbútorok kényelmét és melegségét kiviszik a kültérre, összekapcsolva a kinti és benti világot.
Marcel Wanders így nyilatkozott: „A kinti terek igazi oázissá alakulnak át, hogy az emberek együtt élvezzék az életet.” A Suave szó az angol „soft” megfelelője, és azt jelképezi, hogy ezek a bútorok szakítanak a kültéri bútorok hideg műanyag felületének a használatával.

Beleülve a szófákba, érezve a felületek melegségét és lágyságát, olyan érzésünk van, mintha pamutból, lenből vagy gyapjúból lennének, szinte hihetetlen, hogy a felületük polipropilén, amely fémvázzal megerősített poliuretán szivacsot burkol be. A teljesen új technológia eredménye, hogy a bútorok otthonos megjelenésük ellenére nagyon tartósak, nagy igénybevételnek is ellenállnak, felületük pedig vízálló. A Suave a gyártó és a híres designer 5 éves együttműködésének az eredményeként született meg, Marcel Wanders tervezői munkáját 20 szakember segítette. A szófák és puffok öt méretben, a virágtartók három méretben készülnek, és egyaránt jól használhatók a teraszon vagy a nappaliban.

Vondom
Vondom – Tablet kollekció, tervező: Ramon Esteve

A Tablet szófa kollekció modul elemeinekköszönhetően a hely méretének megfelelően alakítható, és könnyen átrendezhető, alkalmazkodva az igényekhez, funkcióhoz vagy a tér méreteihez. Mivel a speciális innovatív anyaghasználatnak köszönhetően kint és bent is használható, elemei könnyen átvihetők a nappaliból a teraszra vagy fordítva. Igy egy bútprcsaláddal akár két tér is berendezhető. A polipropilán felülenekt és a fémvázas poliuretán szivacs nak köszönhetően a Tablet is jól ellenáll mind az idő múlásának mind az időjárásnak. A Tablet név arra utal, hogy a moduláris szófa az IT eszközhöz hasonlóan maximálisan alkalmazkodik felhasználóinak az igényeihez. Ramon Esteve hangsúlyozta, hogy a Tablet formavilágának köszönhetően minden stílusú környezetbe jó illeszkedik, egyaránt jól mutat egy klasszikus környezetben, akár egy kastély parkban, vagy egy modern IT cég irodáiban.

Vondom termékek →

Serralunga – neves designerek kültéri kollekciói

A Serralunga standján Zaha Hadid ikonikus vázája, a Flow fogadta a látogatókat, emlékezve a neves designerre és építészre, aki már két éve, hogy távozott tőlünk a csillagok közé. A stand a sok zöld növénnyel és homokkal a természetbe hívogatott, bemutatva többek között a Canisse fotelt, a Bay széket, a Hour asztalt, Ettore Sottsass Faituttola asztalát, és a Gree pills függő növénytartóját. A Bay széknél újdonságként jelent meg az időjárásálló acél láb, amelynek rozsdabarna színe meleg hatást kölcsönöz a bútornak. Két izgalmas kiegészítőt is bemutattak: a Versaille növénytartó klasszikus alakjával a francia kastélyok kertjeit idézi, a Moana Rana világító békája pedig az állatkollekciót gazdagítja.

Moana

Serralunga termékek →

Kristalia - határok nélkül

A Kristalia is követi az új trendet, amely építészetileg és berendezésben is megszünteti a határt kint és bent között.

A Brioni pihenőszékekből, puffokból és napágyakból álló kollekciója olyan mint egy kis sziget az Adrián. LucidiPevere teljes egészében poliuretánból tervezte meg a kollekciót, a váz és a szivacs is poliuretánból készül. Az eredetileg kültérre készült bútornak nemrégen elkészült a beltéri változata is. A bútorok mellett kültéri szőnyeget is készít a Kristalia, ráadásul kézzel szövik a Mustache egyedi darabjait Indiában, támogatva az ottani munkavégzést. A Design responsability jegyében a dolgozókat nem zsákmányolják ki, a szőnyegeket optimális munkakörülmények között szövik. Mivel polipropilén szálakból készülnek a szőnyegek, ellenállóak az időjárásnak, a színek nem fakulnak ki az UV sugaraktól, és olyan helyeken is haználhatók ahol magas a páratartalom, akár beltéri medencéknél vagy szaunákban.Kristalia termékek →

Extremis – a párizsi bisztrók hangulata


Extremis – Párizsi Bisztró
Extremis – Párizsi Bisztró


Az Extremis a párizsi bisztrók hangulatát varázsolta az iSaloni standjára. Ugyanis Bistroo nevű három lábú bútorán ugyanúgy lehet üldögélni, nézni a járókelőket, a várost, és közben iszogatni egy jó kávét vagy egy pohár bort mintha a francia főváros egyik hangulatos vendéglátóhelyén lennénk. Bár az ötletes bútorkompozíció mindössze három lábon áll, mégis kényelmesen elüldögélhet rajta két ember egy kis asztal mellett.
A Sol + Luna, Australis + Borealis napozóágyból néhány ülő- és háttámlával könnyen átalakul kanapévá, amikor a napsütést felváltja a csillagos éjszaka, de valaki élvezni szeretné a nyári friss levegőt.

Extremis termékek →


Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat