HU EN

3 HIBA, AMIT KÖNNYŰ ELKÖVETNI EGY IRODABERENDEZÉS SORÁN

Ez a szokásos hármas: kivel, mennyiből, mit?

1.) A belső szakmai stáb részleges hiánya

Egy költözési projekt, irodabútor beszerzés vagy akár egy teljes iroda koncepció váltás egy nagyon komplex feladat, amelyben az ügyfélnek a cégen belül létre kell hoznia egy támogató csoportot. Ez a stáb fogja képviselni a munkavállalók és a szervezet igényeit. A begyűjtött adatokat azonban már érdemes külső szakemberrel értékeltetni és egy testreszabott koncepciót állítani. Ez csupán egy példa a megfelelő belső stáb felállításának szükségességére.

Vagyis az ügyfél oldalán ülő emberek számának és gyakorlottságának,és szakmai sokszínűségének a hiánya az egyes számú hiba amit az ügyfelek elkövethetnek.

2.) A költségvetés és a hangsúlyok elcsúszása

A másik meghatározó elem a büdzsé illetve a hozzá tartozó műszaki tartalom meghatározása, és jellemző alulbecslése. Ennek okai általában a nem megfelelő időráfordítás a projekt tervezésére, illetve ennek megelőző lépéseként a kidolgozott koncepció és cél meghatározása. Nagyon sok projekt azért maradt félbe vagy lesz félkarú torzó, mert nem jól mérték fel, nem megfelelően gyűjtöttek információt előre a kivitelezés és a berendezés költségeiről. Sok esetben elavult adatokból dolgoznak, de a legnagyobb gond az aránytévesztés. Nagyon sok esetben látunk olyan beruházásokat, ahol elképesztően magas színvonalú irodákba beköltöznek, de lehet látni hogy a végére nagyon elfogyott a pénz, elfogyott a türelem. Ez is gond, de van ennél is rosszabb eset. 

A szervezet és a munkatársak igényeinek összehangolásából ki kell hogy alakuljon egy fontossági sorrend, azaz, hogy mely területekre kell magasabb minőség, több tervezés, több információgyűjtés stb.
Lehet, hogy nem kellett volna gránit burkolatot rakni a lift előterébe, hanem egy jó mosható viniltapéta is elégséges lenne, így a megtakarított pénzt elkölthették volna inkább ergonómiai bútorokra, hangelnyelő felületekre vagy egyszerűen egy jó kávéfőzőgépre. 

Tehát nem az a gond ha kevés a budget, hanem ha az rossz hangsúllyal van elköltve.

Mi természetesen ebben is tudunk segíteni, illetve vannak olyan független szakértők akik óriási rutinnal rendelkeznek, és egész nagy pontossággal megtudják mondani, hogy mit mennyiért lehet beszerezni a kivitelezői piacon.

3.) Félelem a saját igények és lehetőségek felmérésétől

A harmadik hibalehetőség, az ügyfél saját működésének nem reális ismerte, vagy nem reális bemutatása. Egy új irodakoncepció hasonlít egy nagy csapatépítő kalandhoz az ismeretlenbe. De nagyon nem mindegy, hogy tudjuk e hogy kire számíthatunk, kit mennyire lehet terhelni és ehhez a képest a külföldről diktált elvek mennyire könnyen építhetőek be a hazai munkakultúrába. Ez a nagy HR kihívás, mely sokszor vezetői kihívásokat is állít még a csapat elé. Csak egy egészséges énképű csapat képes valódi jövőbemutató startégiát kidolgozni – szakemberek bevonásával - magának.

Egy irodai koncepcióváltás, jelentős bővítés, vagy korszerűsítés nagyon nagy bátorságot igényel az ügyfél részéről, önkritikát, javulási szándékot feltételez. Ha ezt belátják a munkatársak akkor a stresszt és az önámítást felváltja a pozitiv változás hangulata. Ebben sokan tudnak segíteni: a külföldi anyavállalat, belföldi HR , szervezeti tanácsadó ,a személyes coach, stb. Az új munkavégzési módszereket sok esetben nagyon nagy bizalom növekedést igényelnek . A menedzsmentnek a dolgozók felé több szabadságot, bizalmat kell adni. Ezeket a fejlődéséket igazolják vissza egyébként a különböző irodai belső elégedettségi felmérések, a növekvő employer branding értéke a cégnek ,illetve a HR munkáltatói versenyek, Év Irodája verseny és ezek nemzetközi változatai is.

Bátorság és bizalom kell tehát a jól megalapozott és a szervezet által is támogatott új koncepcióhoz.

Abban hogy ez látványos, érthető és alkalmazható legyen számtalan módon tudunk segíteni! 
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat