HU EN

Europa Design - motiváló munkahely - egy HR-es szemével

Az Europa Designt a hatékony és emberközpontú munkahelyi környezet megteremtéséért Europa legjobb üzleti vállalkozásai közé választotta az European Business Awards. Nemzeti Bajnok a Workplace and People Development kategóriában.

Mennyiben járul hozzá a munkahelyi környezet a vállalat eredményes működéséhez és az irodaberendezés, mint egyszeri beruházás, azaz hardver hogyan térül meg a humán oldal, azaz szoftver sokkal költségigényesebb oldalán? Nem beszélve a mérlegben nem megjelenő, kevésbé számszerűsíthető, de mostanában egyre inkább előtérbe kerülő well-beingről, azaz a munkatársak jó közérzetéről? Nem véletlen, hogy az idén 11. alkalommal megrendezésre került European Business Awardson belül meghirdették a Workplace and People Development kategóriát, amely már elnevezésében összekapcsolja egymással a munkahely és az emberi erőforrás fejlesztését. 

Az EBA az egyik legtekintélyesebb vállalkozói díj, a világ legnagyobb, határokon és üzletágakon átívelő üzleti megmérettetése. Széles körben elismerik, mint Európa legnagyobb és legjelentősebb szektorok közötti üzleti versenyét, működését kulcsfontosságú vállalatvezetők, akadémikusok, politikusok és a média támogatja. 


EUROPA DESIGN - MOTIVÁLÓ MUNKAHELY

A verseny alapelvei az innováció, az etikus működés és a sikeresség. Legfontosabb célja, hogy támogassa az erős és sikeres európai üzleti közösség fejlődését. 

Az EBÁn 12 kategóriában indulhatnak a vállalatok, amelyek bizonyíthatóan megfeleltek a részvétel feltételeinek: a sikerességnek, az innovációnak, az etikus működésnek és a példamutató teljesítménynek. Ez alkalommal 34 európai országból 33 000 vállalat szállt versenybe az elismerésért. A Workplace and People Development kategóriában összesen 2210 magyar cég indult el és a legjobb 90-et jelentették meg a Ones to Watch listában. Közülük került ki magyar nemzeti győztesként az Europa Design, és képviseli Nemzeti Bajnokként Magyarországot a Lengyelországban, Varsóban megrendezésre kerülő díjátadó gálán, 2018. május 22-én és 23-án. 
A listába a legszigorúbb kritériumok alapján választották ki a legmagasabb színvonalon működő cégeket. A többi kategóriában magyar nemzeti győztes lett a p2m Consulting, az EPAM Systems, a Grow Group Palanta KFt., a HM EI Zrt., a Julius-Globe Kft., a Könyvmolyképző Kiadó, a K&H Bank, a MAVIR ZRt., a Mozaik Education, a Skoopy, a VPE és a Well Done Kft.

Feuertag Ottó, az Europa Design alapító cégvezetője elmondta, hogy már 24 éve tudatosan vesznek részt a magyar cégek irodai környezetének a fejlesztésében és ezáltal a munkahelyi kultúra színvonalának emelésében. A több mint két évtized alatt mintegy ezer referencia tesz tanúbizonyságot arról a tudatos munkáról, amit cégük a munkahelyi ergonómia, a hatékony, egészséges és komfortos munkakörnyezet kialakítása és elterjesztése érdekében végez. 

„Az IT technológia szélsebes fejlődését látva néhány éve szinte megkérdőjeleződött az iroda, mint fizikai munkahely jogosultsága. Mégis napjainkban egyre nyilvánvalóbban felértékelődik az irodaközpontok kohéziós, munkaerő megtartó és fejlesztő szerepe. Kitűnő példa erre az Europa Design irodaháza és bemutatóterme, amely kapcsolatot teremt az emberek között, megszünteti a határt kint és bent, a természeti és az épített környezet között, közösségi térré alakítva nemcsak a belső, de a külső részeket is.

A többfunkciós térben a közületi design bútorok értékesítésén kívül a legújabb, kollaboráción alapuló, irodakultúrát terjesztő oktatói, ismeretterjesztő, közösségépítői funkciókat is meg tudjuk oldani tréningek, előadások, workshopok, játékos, akár hétvégi programok formájában. Olyan, a megszokottból kizökkentő környezetet hoztunk létre, amely nagyon ritka a városban és főleg az irodai és az üzleti körökben. Ezzel azt az üzenetet szeretnénk sugározni a felhasználóink felé, hogy nem szabad az irodai munkavégzést olyan szigorúan venni, komolyan gondolni, törődnünk kell az életminőséggel, a társadalmi felelősséggel, az egyre nyomasztóbb környezetvédelemi, fenntarthatósági kérdésekkel, a körforgásos gazdaság, a jótékonykodás, az egészségvédelem, a sport és a közösségépítés területeivel. 24 éve azon dolgozunk, hogy a munkahelyi ergonómia magas színvonalat képviseljen minden magyarországi munkahelyen. Ennek megfelelően a saját irodaházunkban munkatársaink a legmagasabb minőségi ergonómiai ülőbútorokon és motorosan állítható magasságú asztalok mellett dolgoznak. Emellett számtalan a közösségi életet inspiráló és támogató eszközt és berendezési tárgyat, helyiséget alakítottunk ki, ugyanakkor gondoskodtunk a privát szféra által igényelt pihenési és kommunikációs igényekről, csendszobák és elvonuló sarkok kiépítésével. Négy kültéri, részben fűtött terasz a dohányzás és a szabadtéri kollaboráció helyszíneként szolgál. A sportból érkező futó, kerékpározó munkatársakat tágas zuhany és zárt kerékpártároló várja magasnyomású mosóberendezéssel ellátva. Az irodai tér étkezője multimédiás kiegészítőivel karaoke és egyedi zenelejátszási lehetőséggel az élmény dús kommunikáció,kollaboráció, kikapcsolódás és étkezés lehetőségeit teremti meg. A munkatársak jólétéről a bérbeadó napi friss gyümölcskosártöltéssel, szűrt víz ellátással, illetve kétfajta kávé és teavételi lehetőséggel gondoskodik.A szabadon használható elvonuló helyiségek és csendszobák a nagyobb koncentrációt igénylő szerződések megfogalmazásának, vagy az elmélyültebb kreatív gondolkodást kívánó tevékenységek helyszíneként szolgálnak. 

Meggyőződésünk, hogy az embereket középpontba helyező, ergonómiai és komfort fokozatukban kiemelkedő bútorok segítik a hatékony, produktív munkavégzést. A kreatív közösségi és kollaborációs terek pedig hozzájárulnak az emberek közötti kapcsolatok kialakításához, együttműködéséhez. Célunk, hogy minél több magyar munkahely legyen a 21. század emberközpontú, a változásokat gyorsan és rugalmasan követő, a kollaborációt előtérbe helyező normáinak megfelelően kialakítva. Sok még a teendőnk, de piaci sikereink minket igazolnak. Végtelenül büszkék vagyunk rá, hogy most az egyik legnagyobb európai díjjal is elismerték erőfeszítéseinket.”


Fotók: Bujnovszky Tamás

 
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat