HU EN

MÉD 2017: Megvan a Belsőépítészeti Különdíj nyertese!

Az Europa Design által átadott Belsőépítészeti különdíj mellett másik 3 díjat is - köztük a legjobb épületét és az Index különdíját is - elnyerte a Média Építészeti Díjának gálaestjén Őrfi József XXI. századi népmesébe illő piliscsabai családi háza. A ház kibővítését, tervezést és a kivitelezést is Őrfi József végezte. A Belsőépítészeti különdíjat Feuertag Ottó, az Europa Design alapítója adta át.

Szívből gratulálunk a díjhoz!

A MÉD 2017-ről készített teljes oldalunkat itt találja.

Laudáció

Népi építészet 2.0
Építész: Őrfi József
MÉD 2017 - Európa Design Különdíja

Őrfi József
 
Égigérő története az Építészfórum cikkében örök értékeket hordoz, igazi népmese.
Hiteles, érdekes, meseszerű és mégis valóságos.
 
A magával ragadó írást mindenki érti aki már megküzdött az otthonteremtés nehézségeivel, és méginkább érti, ha mindezt építészként tette.
 
A létrejött piliscsabai ház környezetével alkotott együttese valóban mesés, a természetbe ágyazott épület emberi léptékű és mintaértékű. A zárt, a nyitott és az átmeneti terek aránya, rendszere egyedisége ellenére ősi  és meggyőző példázatként hat, a szemlélő szeretne azonnal részesévé válni az általa nyújtott élményeknek. Itt minden egyszerű, magától értetődő, pragmatikus, konstruktív, ugyanakkor magasrendű esztétikával is bíró. Mint minden kor minden népének paraszti építészete…
 
A régi, jellegtelen pragmatizmust tükröző épület megtartásának racionális gesztusa, a bővítés természetes módja, a tető egyszerű funkcionalizmusa, a terepre ültetés okos és takarékos megoldása, a terek othonos belsőépítészeti megoldásai, a terasz nagyvonalúsága mind az odafigyelésről, a jó döntésekről szólnak, arról, hogy az építészet bonyolult univerzumában mindíg megtalálható a helyes, sőt helyénvaló út, hogy a képzettség és a spekulatív gondolkozás képessége nem vezet szükségszerűen túlbonyolított, széteső megoldáshoz, hogy az anyagi források relatív szűkössége nem akadálya, de akár katalizátora is lehet a magasrendű építészetnek.
 
Ez az épület reményt ad, mindannyiunknak akik a természettel kapcsolatot tartó tiszta életre vágyunk, titka az összetett úton elért letisztult természetességében, az építészet a belsőépítészet és a környezetbe ágyazottság magától értetődő harmóniájában rejlik.
 
Laudáció:
Kovács Csaba építész


MÉD 2017: Megvan a Belsőépítészeti Különdíj nyertese!med-2017-3
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat