HU EN

Designvásáron Milánóban

Milánóban jártunk, ahol az iSaloni vásáron felderítettük milyen trendek érvényesülnek a munka világában, és kipróbáltunk jó pár újdonságot is a kiállított bútorok közül.
A „Workplace 3.0” pavilonban idén az akusztikai megoldások kerültek középpontba. Ez nem is csoda, hiszen az elmúlt évek megváltozott munkakultúrája olyan térelrendezéseket eredményezett, ahol a nagy egybefüggő terek csoportosan elhelyezett munkahelyei, tárgyaló és kommunikációs szigetei csak optimális akusztikai kiegészítőkkel lehetnek hatékonyak.Az iroda ergonómiában ezért a hangsúly a már megszokottá és elfogadottá vált üléskomfort mellett egyre inkább a hangszigetelésre és hangelnyelésre tolódik át. A gyártók természetesen gyorsan és változatos megoldásokkal válaszolnak az új igényekre. Milánóban a Workplace 3.0 pavilonjában az olasz Caimi standján tesztszobában, saját fülükkel tapasztalhatták meg az érdeklődők az akusztikus elemek nélküli és az akusztikus elemekkel ellátott tér hangzásbeli különbségét. Az olasz Caimi 2011 óta végez folyamatos kutatásokat és fejlesztéseket az irodai terek akusztikájában, amelynek eredményeként megszülettek a SnowsoundTechnology változatos formában testet öltő hangelnyelő paneljei, igény szerint a mennyezetre függesztve, a falra akasztva, vagy a padlóra állítva. A lényeg, hogy a sokféle formában és színben megtestesülő Snowsound innováció elnyeli a hangot, ugyanakkor kreatív megjelenésével esztétikai élményt is jelent a terekben. A Caimi most Milánóban a SnowsoundFiber akusztikus szövetét mutatta be, amely kiváló hangelnyelő tulajdonsága mellett sokféle textúrájával hívja fel magára a figyelmet. A 100 százalékban polieszterből készült SnowsoundFiber kollekció ugyanis lehet bársonyosan finom vagy technósan hideg tapintású. A teljes akusztikus szövetkollekcióra jellemző hangelnyelés mellett az anyagok tűzállóak és 100%-ban újrahasznosított szálakból készülnek. A többi akusztikus paneltől abban is különbözik a SnowsoundFiber kollekció, hogy a Caimi akusztikus számításai szerint az adott tér egyedi szükségleteinek megfelelően kerülnek elhelyezésre. Az optimális hangelnyelés eléréséhez nemcsak az anyagok akusztikai tulajdonságaira van szükség, hanem arra is, hogy hol, milyen mennyiségben kerüljenek a térbe, milyen távolágra egymástól és a falaktól. Ugyanis a hangelnyeléshez kell bizonyos távolság az SnowsoundFiberrel bevont panel vagy az abból készült függöny és a fal között. A Caimi másik újdonsága, hogy világítással is kombinálta az akusztikus anyagokat, amelynek eredménye a Sezgin Aksu tervezte GIOTTO LUX és a Marc Sadler’s tervezte OVERSIZE-LUX lámpa.
A Tecno olyan egy- és kétrétegű üvegfalakat mutatott be, amelyek hangszigetelése a dupla üveges változatban eléri a 49 decibelt, ami a hangot nem engedi át, viszont teljes átláthatóságot enged a térben. A Tecno az íróasztaloknál is jövőbemutató innovációval jelentkezett: a személyre szóló chipkártya dialógust létesít az asztal és a mellette dolgozó között, az asztallaphoz érintve felismeri ahasználóját, köszönti és többek között rögzíti mennyi ideig tartózkodik a munkahelyén.

A Green…egyesíti az irodai és közösségi terekben egyre inkább elterjedt fali zuzmót az akusztikával, hangszigetelő réteget téve a zuzmók mögé.
A Humanscale mindig is élenjárt a munkavégzés közbeni mozgást ösztönző megoldások területén, kimozdítva az irodai dolgozókat a több mint 50 év alatt megszokott statikus munkaállomások világából. Ergonomikus megoldásaik, mint például az ülő és álló munkavégzés váltakozását lehetővé tévő Quickstand hatékonyabbá és kényelmesebbé teszik a munkavégzést. Az aktív ülést ösztönzi a kis Ballo ülőke, amelynek kedves formáját az ikonikus Aeron szék designere, Don Chadwick tervezte.

Az ülőbútorairól és irodaszékeiről ismert Sitland az összpontosítást és relaxációt segítő akusztikus Celle128 szófáját és foteljét kiegészítette egy alacsony háttámlás szófával és fotellel, a Celle75 modellekkel, amelyek kecses vonalai bármely térben jól mutatnak. A Sitland stand főszereplői voltak a bájos Joy puff és a UseMe görgős asztalka, amely négyzet vagy kör alakú asztallapjával, magasságállíthatóságával, és az asztallap 30 fokos dőlésszögével a mobil munkahelyek és a kávézók nélkülözhetetlen bútora.
Az iSaloni design bútorokat felvonultató egyik pavilonjában a kültéri design bútorairól ismert Vondom impozáns standon mutatta be újdonságait és megújult klasszikus bútorait. Igy helyet kapott Karim Rashid Vertex széke, Ramon Esteve megújult Ulm napágya, az Ulm lámpa, az Ulm szófa, a Vela kör alakú szófa, a Faz növénytartó kollekció és Kimono széke, amelynek különleges formáját a japán ruhadarabok ihlették. Fabio Novembre Fireball meteort idéző fotelje az égitest száguldásához hasonló erővel gyakorolt hatást a közönségre.
 
Fel az oldal tetejére 


LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!

Minden munkanap, 9-17 óra között díjmentes tanácsadással várjuk hívását!
T: +36 1 274-0001.

Írjon nekünk ›
https://www.irodakereso.info/ http://irodahazakejszakaja.hu/ http://spaceplan.hu/ http://designoffice.hu/ http://lakberendezok.hu/ https://www.welliroda.hu/
Adatkezelési tájékoztató | Imresszum, kapcsolat